Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:51 07 02 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul din 2 Mai, din actele magistraților! Ce droguri au fost identificate în sângele lui Vlad Pascu (DOCUMENT)

ro

07 Feb, 2025 17:13 217 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Ies la iveală noi detalii în cazul tragediei din 2 mai, în urma căreia două persoane au murit, iar alte 3 persoane au fost rănite, despre care magistrații au stabilit că ar fi fost provocat de tânărul Vlad Pascu. Judecătoria Mangalia l-a condamnat la finalul lunii ianuarie, anul curent, la 10 ani de închisoare.
 
Decizia nu este definitivă, iar potrivit portalului instanțelor de judecată, a fost deja contestată atât de inculpat, cât și de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România și părțile civile, urmând ca dosarul cu indicativul 4989/254/2023 să fie înaintat Curții de Apel Constanța spre soluționare.
 
 
Printre capetele de acuzare pentru care Vlad Pascu a primit o pedeapsă privativă de libertate se numără și săvârșirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Numai pentru această faptă, instanța a calculat o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare.
 
În Hotarârea nr. 25/2025, care poate fi citită integral în secțiunea Documente, au fost publicate date din rechizitoriul întocmit de către procuror, inclusiv cu privire la substanțele găsite în corpul inculpatului.
 
În urma analizării probelor biologice recoltate de la inculpatul (...), s-a constatat prezenţa în sânge a substanţelor cocaină, benzoilecgonina (metabolit cocaină), MDA, MDMA (metamfetamine), benzodiazepină, tramadol, iar, în urină, a substanţelor cocaină – metabolit, MDMA – metabolit, MDA – metaboliţi, bromazepan, tramadol metabolit (buletinul de analiză toxicologică nr. 1775 din 23.08.2023 emis de INML Mina Minovici Bucureşti, fila 389”, se arată în documentul magistraților.
 
Sursă text: Rejust.ro
 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Vlad Pascu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul 2 Mai! Cum motivează sentința Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii