Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Pantelimon Motivul magistraților pentru eliberarea celor două doctorițe acuzate de omor

ro

11 Sep, 2024 11:15 188 Marime text
Sursa foto: Pexels



 
  • A apărut motivarea magistraților în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, care a șocat opinia publică. Într-un scandal care a cutremurat sistemul medical, judecătorii au explicat de ce au decis eliberarea celor două doctorițe acuzate de omor.

Detalii surprinzătoare despre relațiile tensionate dintre personalul medical ies acum la iveală, scoțând în prim-plan un conflict periculos între medici și asistente, care ar fi contribuit la escaladarea situației, potrivit știripesurse.ro.

Conform documentelor judiciare, tensiunile dintre asistente și medici ar fi jucat un rol important în deteriorarea climatului profesional de la spital. Această dușmănie internă ar fi generat o atmosferă de neîncredere și ostilitate, care ar fi putut influența modul în care pacienții erau tratați.

Deși acuzațiile inițiale de omor au fost grave, instanța a considerat că nu există suficiente probe care să justifice menținerea medicilor în arest, motivând astfel eliberarea lor.

Dosarul morților suspecte de la Sf. Pantelimon: multe întrebări fără răspuns

Cel de-al doilea magistrat a desființat toate motivele invocate de primul judecător. Acesta spune că nu sunt probe și nu se cunoaște cine a redus doza de adrenalină din injectomat.

La începutul lunii august un scandal uriaș, fără precedent, zguduia întreaga țară. Doi medici de la Spitalul Sf. Pantelimon din București erau arestați preventiv pentru 30 de zile. Acuzațiile care li s-au adus erau extrem de grave - omor cu premeditare.

Ar fi ucis cel puțin un bărbat după ce i-ar fi modificat medicația care îl ținea în viață. Colegii celor doi medici au făcut front comun în apărarea lor.
 
Citește și
 Cazul Pantelimon O altă doctoriță acuzată că ar fi certat asistentele că îi resuscitează pe pacienții care erau „de lăsat"
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii