Cazul privind delapidarea Universității „Ovidius” a ajuns la Curtea de Apel
Cazul privind delapidarea Universității „Ovidius” a ajuns la Curtea de Apel
05 Jan, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2562
Marime text
- Conform rechizitoriului, inculpata T.L., în calitatea de administrator în cadrul Direcţiei Economice a Universităţii Ovidius din Constanţa, şi-ar fi însuşit fără drept, din fondurile instituţiei, suma totală de 222.053,11 lei, din care 209.253,11 reprezintă contravaloarea unui număr de 172 chitanţe emise studenţilor, contravaloare pe care nu ar mai fi predat-o la caseria instituţiei, iar 12.800 lei reprezintă contravaloarea unui nr. de 15 chitanţe emise de casierele (...) care, cu toate că sumele au fost predate suspectei, aceasta nu le-ar fi înregistrat în contabilitate şi nu le-ar fi depus la Trezorerie, fiind însușite, aparent, în scop personal.
- Cealaltă inculpată, G.D.C. în calitate de administrator financiar, cu atribuții de casier încasator în cadrul Universității Ovidius din Constanța, este suspecetată că și-ar fi însușit, fără drept, din fondurile instituției suma totală de 1750 de lei, reprezentând contravaloarea chitanței nr. (...) emisă în data de 28.10.2014, studentului (...) din cadrul Facultății de Medicină.
- Dosarul se află acum la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă în cauză.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze dosarul privind presupusa delapidare a Universității Ovidius din Constanţa! În primă instanță, față de două inculpate (T.L. și G.D.C.) trimise în judecată, Judecătoria Constanța a încetat procesul penal pornit, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. Judecătoria a admis acțiunea civilă și a obligat-o pe prima inculpată la plata sumei de 209.253,11 lei (aprox 42.000 de euro), cu titlu de daune materiale, către partea civilă Universitatea „Ovidius” din Constanța.
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată de universitate la Curtea de Apel Constanța.
Cele două inculpate au fost trimise în judecată prin rechizitoriul nr. 3747/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Pe scurt, conform rechizitoriului, inculpata T.L., în calitatea de administrator în cadrul Direcţiei Economice a Universităţii Ovidius din Constanţa, în perioada 14.06.2013 – 14.02.2017 (187 de acte materiale), şi-a însuşit fără drept, din fondurile instituţiei, suma totală de 222.053,11 lei, din care 209.253,11 reprezintă contravaloarea unui număr de 172 chitanţe emise studenţilor, contravaloare pe care nu a mai predat-o la caseria instituţiei, iar 12.800 lei reprezintă contravaloarea unui nr. de 15 chitanţe emise de casierele (...) care, cu toate că sumele au fost predate suspectei, aceasta nu le-a înregistrat în contabilitate şi nu le-a depus la Trezorerie, fiind însușite în scop personal.
Inculpata G.D.C. în calitate de administrator financiar, cu atribuții de casier încasator în cadrul Universității Ovidius din Constanța, și-a însușit, fără drept, din fondurile instituției suma totală de 1750 de lei, reprezentând contravaloarea chitanței nr. (...) emisă în data de 28.10.2014, studentului (...) din cadrul Facultății de Medicină.
Surse documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro - https://www.rejust.ro/
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Cazul casierei Luminiţa (Ştefan) Tomiţă
Cum să furi aproape 50.000 de euro din ograda Universităţii „Ovidius“ Constanţa (documente)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii