Cazul, strâns legat de un proces deschis de SRI la Constanța Fost vicepreședinte ANAF, la judecată cu Ministerul Educației. Decizia Curții
Cazul, strâns legat de un proces deschis de SRI la Constanța: Fost vicepreședinte ANAF, la judecată cu Ministerul
03 Feb, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
1695
Marime text
- Magistrații Secției a VIII-a de Contencios Administrativ și fiscal a Curții de Apel București au decis să respingă excepțiile invocate în cauză, ca nefondate, dar au respins și acțiunea fostului vice ANAF.
Astfel, magistrații Secției a VIII-a de Contencios Administrativ și fiscal a Curții de Apel București au decis să respingă excepțiile invocate în cauză, ca nefondate, dar au respins și acțiunea fostului vice ANAF.
Judecătorii au apreciat că solicitarea sa era nefondată.
Acum, fostul vicepreședinte ANAF are la dispoziție 15 zile de la comunicarea deciziei motivate pentru a declara recurs, caz în care dosarul va fi trimis pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Decizia Curții de Apel București a fost luată în dosarul cu numărul 4432/2/2020, cazul 4432/2/2020 fiind strâns legat de dosarul cu indicativul 294/36/2020, înregistrat inițial pe rolul Curții de Apel Constanța.
Nulitatea absolută a diplomei de doctor
Cel din urmă dosar cuprinde solicitarea privind constatarea nulității absolute a diplomei de doctor a lui Mihai Gogancea-Vătășoiu. Această solicitare a fost formulată de către Serviciul Român de Informații - Academia Națională de Informații Mihai Viteazu - UM 0418 București.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, la Constanța, reprezentanții Serviciului Român de Informații au solicitat „constatarea nulității absolute a actului juridic reprezentat de diploma de doctor și repunerea părților în situația anterioară“.
La rândul său, fostul vicepreședinte ANAF solicitase respingerea cererii SRI și obligarea Serviciului la plata cheltuielilor de judecată pe care le are cu procesul.
După analizarea documentelor, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis că, de fapt, competența de soluționare a cauzei îi revine Curții de Apel București și, în consecință, au dispus declinarea dosarului.
La rândul său, Curtea de Apel București a hotărât să suspende soluționarea cererii formulate de SRI la Constanța până la încheierea definitivă a procesului dintre Mihai Gogancea-Vătășoiu și Ministerul Educației Naționale, caz înregistrat sub numărul 4432/2/2020.
Acum, rămâne de văzut dacă fostul vicepreședinte al ANAF va declara recurs în cauză.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Flagrant „marca“ DNA!
Fost ofițer SRI Dobrogea, condamnat!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii