Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:01 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat în procesul pentru casa lui Mazăre

ro

07 Oct, 2021 00:00 5153 Marime text
  • Ședința s-a desfășurat ieri, 6 octombrie 2021, de la ora 11.00, următoarea înfățișare fiind stabilită pentru data de 12 ianuarie 2022.
  • Procesul a fost amânat pentru că nu s-a îndeplinit procedura de citare.
 
Procesul în care actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, a solicitat anularea actelor prin care a fost vândut terenul din zona Căptiănie – Vila Marina, unde se află fosta locuință a lui Radu Mazăre, a fost amânat de judecătorii Tribunalului Constanța.
 
Secția I Civilă a instanței, în completul Fond Civil 5, prezidat de magistratul Crina Popescu, a fost nevoită să amâne procesul până la începutul anului viitor, din cauză că nu s-a îndeplinit procedura de citare cu părțile din dosar.
 
Ședința s-a desfășurat ieri, 6 octombrie 2021, de la ora 11.00, următoarea înfățișare fiind stabilită pentru data de 12 ianuarie 2022.
 
Ce a cerut primarul
 
Amintim, este vorba despre dosarul civil 2510/118/2021, în care reclamant în cauză este UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, iar pârâții sunt Constantin Ioan Dumitru Cocăneanu, Paraschiva Barbu și companiile APV Media Turism SA și, respectiv, Nisipuri SRL.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, î nn această cauză, actualul primar solicită „constatarea nulității absolute a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 257/29.01.2003 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Cocăneanu Constantin Ioan Dumitru și Barbu Paraschiva“.
 
În continuare, s-a solicitat și „constatarea nulității absolute totale sau, după caz parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare Autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și Nisipuri SA, actual Nisipuri SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul Contractului de Schimb nr. 930/2003)“.
 

„Deplină proprietate și posesie“
 
Potrivit acțiunii depuse la instanță, se mai cere „constatarea nulității absolute totale sau, după caz  parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și APV Media SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul contractului de schimb nr.930/2003)“.
 
Nu în ultimul rând, municipalitatea a mai cerut și „obligarea pârâtelor APV Media SRL si Nisipuri SRL să lase subscrisei în deplină proprietate şi posesie terenul în suprafață de 489,99 mp, ce face parte din terenurile cumpărate prin Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan și Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel“.
 
De asemenea, s-a solicitat și „rectificarea cărților funciare aferente terenurilor de mai sus, în sensul radierii pârâților din cărțile funciare și intabularea dreptului de proprietate al UAT Municipiul Constanţa pentru:
 
-        Teren situat în Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216493, cad 325/2.

-        teren din Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216486, cad 325/1“.
 
Nu în ultimul rând, pentru acest proces s-au solicitat și cheltuielile de judecată.
 
Amintim, terenul se află printre suprafețele despre care Curtea Supremă a stabilit că urmează să se întoarcă în domeniul public ori privat al municipiului Constanța, ori al Statului Român, în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
 
În Dosarul Retrocedărilor, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție în legătură cu retrocedarea mai multor suprafețe de teren din Constanța și Mamaia.
 
Oricare va fi decizia pe care o va lua Tribunalul Constanța, la finalul procesului, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară, de oricare dintre părțile nemulțumite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
„Pretențiile“ lui Chițac față de Mazăre, în dolari și euro! Decizia Tribunalului Constanța!
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii