Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:49 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceachir Ioan Doru, fost inspector de trafic rutier de la ISCTR, condamnat pentru luare de mită!

ro

26 Sep, 2023 14:32 1348 Marime text
 
 
  • Instanța a dispus condamnarea fostului inspector de trafic rutier la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.
  • Cel în cauză a fost obligat să presteze o munca muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului local al comunei Păuliş, jud. Arad sau în cadrul Consiliul Local al municipiului Arad, pe o perioadă de 100 de zile.
 
 
Tribunalul Arad a admis marți, 25 septembrie 2023, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara şi Ceachir Ioan Doru, fost inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (I.S.C.T.R.), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
Instanța a dispus condamnarea fostului inspector de trafic rutier la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.
 
Cel în cauză a fost obligat să presteze o munca muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului local al comunei Păuliş, jud. Arad sau în cadrul Consiliul Local al municipiului Arad, pe o perioadă de 100 de zile.
 

„Dispune confiscarea de la inculpatul Ceachir Ioan Doru a sumei de 8.208 de lei, echivalent al foloaselor care nu i se cuveneau, primite cu titlu de mită. (...) În temeiul art. 398 Cod procedură penală şi art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul Ceachir Ioan Doru, plătească statului suma de 3300 reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare“, potrivit minutei judecătorești.

 
Tot în acest dosar, o persoană fizică, la data faptei angajat al unei societăți comerciale, este suspectat de dare de mită, în formă continuată.
 
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

În perioada 2021-2022, inculpatul Ceachir Ioan Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, în mod regulat, de 30 de ori, foloase care nu i s-ar fi cuvenit (motorină, în valoare totală de 8.208 lei), de la două persoane, un om de afaceri și de la celălalt inculpat cercetat în prezenta cauză, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la efectuarea controlului asupra vehiculelor oprite în trafic, ce aparțineau societăților unde persoanele respective își desfășurau activitatea.
 
În prezența apărătorilor, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:


- 3 (trei) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani și interzicerea unor drepturi,
- 2 (doi) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani și interzicerea unor drepturi.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Arad.
 
Anterior, omul de afaceri, menționat în cuprinsul comunicatului, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în sarcina acestuia reținându-se săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.
 
Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
 

 
Foto cu ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța!
Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii