Chițac contra Barbu, pentru un milion de lei! Prima înfățișare
Chițac contra Barbu, pentru un milion de lei! Prima înfățișare
17 Sep, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1917
Marime text
- Miza procesului se ridică la un milion de lei și plata dobânzilor până la data achitării sumei, banii reprezentând prejudiciul cauzat municipiului, din cauza firmei Seaview Media, potrivit solicitărilor din proces.
- Secția a II-a Civilă a Tribunalului va judeca acest caz la data de 26 octombrie 2021, de la ora 8.30.
Miza procesului se ridică la un milion de lei și plata dobânzilor până la data achitării sumei, banii reprezentând prejudiciul cauzat municipiului, din cauza firmei Seaview Media, potrivit solicitărilor din proces.
Astfel, Secția a II-a Civilă a Tribunalului va judeca acest caz la data de 26 octombrie 2021, de la ora 8.30.
Este vorba despre dosarul cu numărul 5130/118/2021, ce areca obiect „acțiune în daune delictuale“, Municipiul Constanța prin Primar fiind reclamant, iar compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri Ionuț Barbu, fiind pârâtă.
Amintim legat de acest proces că potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, suma solicitată în cauză reprezintă „prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 – prezent“.
De asemenea, se solicită și „plata dobânzilor legale de la data realizării veniturilor din activitatea de afișaj, reclamă și publicitate arătată la pct. 1 și până la data plății efective“.
Publicitatea pe domeniul public, subiect de proces
Pentru a contextualiza, amintim că acesta nu este singurul litigiu care se poartă în instanțele din Constanța în legătură cu activitățile de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public.
La începutul lunii iunie 2021, aceeași companie deținută de Ionuț Barbu pierdea, în primă instanță, procesul deschis Municipiului Constanța prin Primar și, respectiv, Primarului Municipiului Constanța, pentru anularea Dispoziției 5300/23.12.2020.
Actul contestat cuprindea solicitarea formulată către Seaview Media de a desființa panourile publicitare de pe domeniul public, în termen de 48 de ore.
Așa cum am precizat, acțiunea Seaview Media împotriva acestei dispoziții a fost respinsă, în primă instanță, de Tribunalul Constanța, hotărârea de respingere putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
Între timp, Municipiul Constanța prin Primar, la rândul său, s-a adresat instanței de judecată, solicitându-le magistraților să dispună „obligarea pârâtei Seaview Media SRL la plata sumei de 1.000.000 de lei, cu titlu de prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 - prezent“.
De asemenea, Municipiul Constanța prin Primar a mai solicitat, în cadrul aceleiași acțiuni, și obligarea Seaview Media la „plata dobânzilor legale de la data realizării veniturilor din activitatea de afișaj, reclamă și publicitate arătată la pct.1 și până la data plății efective“.
Cifre și date
Potrivit datelor publicate pe Confidas.ro, consultat la data de 8 iulie 2021, compania Seaview Media a fost înființată în anul 2000 și are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10.
Firma se ocupă de „activități ale agențiilor de publicitate“, iar pachetul majoritar de acțiuni, însumând 98%, este deținut de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu. Restul acțiunilor sunt deținute de Geraldina Elena Neagoe (0,99%) și Carmen Antoanela Stăncescu (0,99%).
În 2018, cu 13 angajați, firma a avut un profit net de 683.851 de lei, iar cifra de afaceri a fost 4.314.108 lei.
În 2019, numărul angajaților a fost 13, profitul net a fost 773.077 de lei, iar cifra de afaceri 4.414.063 de lei.
În 2020, numărul angajaților a fost 11, s-au înregistrat pierderi de 2.880.134 de lei, iar cifra de afaceri a fost 2.622.545 de lei.
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța în noul proces, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Tribunalul Constanța a stabilit proprietarii unui teren din Dosarul Retrocedărilor! Nu se mai întoarce în domeniul public al statului
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii