Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a vrut să intervină în procesul privind restricția de circulație de la ora 22.00

ro

19 May, 2021 00:00 2136 Marime text
  • Judecătorii au încuviințat, în principiu, cererile de intervenție formulate de Cristian Adrian Secu, de Ministerul Afacerilor Interne (în interesul Guvernului României), Asociația pentru Siguranța Urbană (în interesul avocatului Silviu Alexandru Goga) și, respectiv, de către Departamentul pentru Situații de Urgență (în interesul Comitetului pentru Situații de Urgență).
  • Este vorba despre dosarul 159/64/2021, în care noul termen a fost fixat la data de 14 iunie 2021.
  • În dosarul în care se ceruse suspendarea măsurii, magistrații au apreciat că o astfel de solicitare este inadmisibilă.

Pași importanți se fac la instanța de judecată, în procesul în care a fost contestată restricția de circulație pe timpul nopții, începând cu ora 22.00!

În prezent, restricția de circulație a fost ridicată de autoritățile centrale cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei de Coronavirus, însă procesul pentru anularea restricției continuă.

Recent, magistrații Curții de Apel Brașov au decis să încuviințeze, în principiu, cererile de intervenție formulate în dosarul inițiat de avocatul Silviu Alexandru Goga.

Amintim, la momentul înregistrării cazului la instanța de judecată, avocatul a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că „acesta este un demers inițiat nu de mine, ca avocat, ci de mine, ca cetățean îngrijorat de restricționarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, respectiv dreptul la libera circulație și dreptul la viață privată“.

Este vorba despre cauza cu numărul 159/64/2021, în care magistrații au stabilit un nou termen de judecată la data de 14 iunie 2021, de la ora 13.00.


Cererile de intervenție formulate

Curtea de Apel Brașov a decis, luni, 17 mai 2021, să învuciințeze în principiu cererea de intervenţie principală formulată de Secu Cristian Adrian.

De asemenea, Curtea a încuviințat cererea de intervenție accesorie formulată de Ministerul Afacerilor Interne în interesul Guvernului României, dar și cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația pentru Siguranță Urbană, în favoarea reclamantului Silviu Alexandru Goga.

Nu în ultimul rând, judecătorii au încuviințat în principiu și cererea de intervenție accesorie formulată de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI în interesul Comitetului pentru Situații de Urgență.


„Pentru ca pârâţii şi intervenienţii accesorii ale căror cereri de intervenţie au fost încuviinţate în principiu în şedinţa publică de astăzi, să formuleze întâmpinări la cererea de intervenţie principală, acordă termen de judecată la data de 14.06.2021“, se mai arată în încheierea de ședință de la Curtea de Apel Brașov.

Amintim, în dosarul legat de această cauză, respectiv 160/64/2021, în care s-a solicitat suspendarea executării măsurii anti-Covid de restricționare a circulației începând cu ora 22.00, judecătorii au decis respingerea cererii.

Mai exact, legat de suspendarea măsurii, judecătorii Curții de Apel Brașov au apreciat că o astfel de solicitare este inadmisibilă și au respins-o ca atare, după ce au admis excepția ridicată în acest sens de reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Acest dosar se află acum pe rolul Curții Supreme, instanță care va avea ultimul cuvânt în legătură cu suspendarea restricției.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Proces de interes național Curtea Supremă analizează restricția de a circula de la ora 22.00

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii