Condamnare cu executare pentru bărbatul care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București
Condamnare cu executare pentru bărbatul care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța
26 Apr, 2023 13:16
ZIUA de Constanta
12676
Marime text
Judecătorii din Constanța au decis condamnarea în primă instanță a individului acuzat că a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București.
Cel în cauză a luat doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitatea la înșelăciune în formă continuată (2 acte materiale).
Judecătorii au decis ca pedeapsa să se execute în stare de detenție.
Hotărârea judecătoriei nu este definitivă!
Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată (două acte materiale).
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:
În data de 02.11.2022, în jurul orei 00.30, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A., rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată domiciliază, ocazie cu care aceasta, fiind indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincionase, respectiv că fiului acesteia îi este necesară o intervenție chirurgicală, i-a remis suma de 8000 lei și un lanț cu pandantiv în formă de cruce, două inele și o verighetă, toate din metal de culoare aurie, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 10000 lei.
De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 03.00, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A. rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată C. I. domiciliază, ocazie cu care acesta i-a remis suma de 71800 lei, reprezentând costul intervenției chirurgicale, dar și transportul cu elicopterul SMURD din mun. Constanța în mun. București, cauzând un prejudiciu de 71800 lei.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Foto cu rol listrativ.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Arestare de ultim moment la Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii