Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confruntare la Curtea de Apel CN APM Constanța, dispută cu Primăria Năvodari și firma Comagra SRL pentru anularea unei autorizații

ro

10 Oct, 2024 17:00 155 Marime text
Confruntare la Curtea de Apel: CN APM Constanța, dispută cu  Primăria Năvodari și firma Comagra SRL pentru anularea unei autorizații
  • Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul cu număr unic 4150/118/2023. Dosarul are ca obiect anulare anulare act administrativ Suspendare executare act administrativ - autorizaţia nr. 475/13.12.2022.
  • Reclamant în dosar este CNAPMC, iar pârâți sunt Comagra SRL și Primăria Năvodari, prin primar.
  • Magistrații nu au stabilit încă un termen pentru judecată în acest dosar. Elena Mușat este asociat și administrator al societății Comagra SRL.
  •  În trecut, Comagra SRL a aparținut lui Ion Dumitrache, care și-a vândut părțile sociale în anul 2017 către Hrishieh Amin (mof. 596/22.02.2017).
  
Litigiul dintre Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA, Comagra SRL și Primrăia Năvodari a ajuns în atenția magistraților de la Curtea de Apel Constanța.
 
Pe data de 08.10.2024, pe rolul Curții de Apel Constanța, Secţia de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrat dosarul cu indicativul 4150/118/2023 și obiectul - anulare act administrativ Suspendare executare act administrativ - autorizaţia nr. 475/13.12.2022.
 
Părțile dosarului aflat în stadiul de recurs sunt: Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA - Recurent Reclamant, Comagra SRL  și Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Năvodari - prin primar - intimați pârâți. Deocamată nu a fost stabilită data primei ședințe a magistraților.

Navodari dosar.
 
 
Despre Comagra SRL
 
Conform termene.ro, Comagra SRL are sediul social în Năvodari, Portul Midia, județul Constanța. Firma a fost înființată în anul 1994 și obiectul de activitate este „manipulări”. Elena Mușat este asociat și administrator al societății.  
 
În trecut, Comagra SRL a aparținut lui Ion Dumitrache, care și-a vândut părțile sociale în anul 2017 către Hrishieh Amin (mof. 596/22.02.2017).
 
Comagra SRL a înregistrat în anul 2023 o cifră de afaceri de aproximativ șase milioane de lei, un profit de peste două milioane de lei și 25 de angajați. Comagra SRL nu figurează cu achiziții directe sau licitații câștigate pe termene.ro.
 
Firma Comagra SRL derulează un business în Portul Midia pe un teren pe care intenționa să amenajeze un port turistic, cu restaurant, mijloace de agreement și spații de cazare.
 
În februarie 2023, Comagra a primit o înștiințare din partea conducerii CNAPMC care viza rezilierea contractului încheiat în 2017, pentru 10 ani.
 
Compania are sediul social în Năvodari, strada Portul Midia III Mioara, cam2, etaj 2. Tot aici mai are și un prim punct de lucru.
 
Al doilea sediu secundar al Comagra este în localitatea Năvodari, Port Midia, Incinta Șantier Naval, cladirea A. În fine al treilea punct de lucru al companiei este tot în Năvodari, strada Depozitelor, Midia Grand Marina.

 
Despre CN APM SA Constanța
     
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APM SA Constanța) s-a înființat prin Hotărârea Guvernului României nr. 517/1998, cu modificările și completările ulterioare, prin reorganizarea fostei Regii Autonome Administrația Portului Constanța.
 
CN APM SA Constanța este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară.
 
Compania îndeplinește funcția de autoritate portuară în portul Constanța (cu zona Constanța, zona Midia și zona Mangalia) și portul turistic Tomis.
 
CN APM SA Constanța
este deținută de Ministerul Transporturilor, cu 80% din capitalul social, și Fondul Proprietatea SA, cu 20% din capitalul social.
 
Administratorii CN APM SA Constanța sunt Catană Dan-Alexandru, Chirilă Constantin, Dede Suryan-Omar, Diaconu Cătălin, Drumea Mihnea Claudiu, Drumea Mihnea Claudiu, Gavruță Adrian-Daniel, Vlad Elena.
 
În anul fiscal 2022, CN APM Constanța cu 896 salariați a declarat o cifră de afaceri de 479.165.475 lei și un profit de 114.510.926 lei.
 
Situația financiară pentru anul 2023 arată astfel: 923 de salariați, cifră de afaceri de 545.455.306 lei și profit de 195.356.718 lei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Construcțiile ilegale de pe domeniul public, mărul discordiei în procesul dintre CN APM Constanța SA și o firmă deținută în trecut de Ion Dumitrache. Ultima decizie a instanței

 
Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța a dat în judecată Primăria Năvodari și compania din „sfera sa de interese" a liderului PSD, Ion Dumitrache
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii