Coronavirusul a afectat și rejudecarea unei mici părți din Dosarul Retrocedărilor din Constanța
Coronavirusul a afectat și rejudecarea unei mici părți din Dosarul Retrocedărilor din Constanța
26 Mar, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2189
Marime text
Dosarul privind rejudecarea unei mici părți din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a primit un nou termen la Curtea de Apel București. Procesul a fost amânat pentru data de 21 mai, având în vedere Hotărârea nr. 191 din 10.03.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru Judecători, privind unele măsuri pentru prevenirea răspândirii la nivel național a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2.
Dosarul va fi judecat de Bogdan Florin Voinescu, judecător al Curții de Apel București. Oricare va fi decizia acestuia, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, Georgică Giurgiucanu a fost condamnat, de altfel, prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte, în dosarul „mamă“ al retrocedărilor din Constanța, la cinci ani și șase luni de detenție, pentru instigare la complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată și, respectiv, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție a dictat aproape 120 de ani de închisoare: Radu Ștefan Mazăre: nouă ani de închisoare
Nicușor Daniel Constantinescu: cinci ani de închisoare.
Constantin Racu: șase ani și zece luni de închisoare.
Daniela Ramona Dospinescu: șapte ani și șase luni de închisoare.
Ion Marica: cinci ani de închisoare.
Cristian Talpău: patru ani de închisoare.
Nora Alina Chircă: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Dan Miron: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Bogdan Ghițulescu: patru ani de închisoare.
Răsvan Mircea Tudorache: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Paraschiva Barbu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Niculae Nejloveanu: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Mihai Sergiu Ceacîreanu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de șapte ani.
Bogdan Gabriel Sandu: patru ani de închisoare.
Daniel Ene: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de șapte ani.
Georgică Giurgiucanu: cinci ani și șase luni de închisoare. Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel București cu privire la infracțiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reținută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.
Emil Dragoș Săvulescu: cinci ani și șase luni de închisoare.
Aurel Jean Andrei: doi ani se dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Cristina Budei: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Viorel Pană: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Mihai Camboianu: cinci ani de închisoare.
Valentin Gheorghe Ionescu: cinci ani de închisoare.
Cristian Borcea: cinci ani de închisoare.
Ruxandra Luminița Darie: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Marius Pușcași: trei ani de închisoare.
Pușcași Carmen: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Înalta Curte a încetat procesul penal față de inculpatul Andrei Sozanski pentru infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art. 289 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969) și art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale (pct. F - Rechizitoriu).
Grațiela Rusu: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Sanda Gabriela Radu: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Claudia Cealera: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Luminița Călătoru: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Silvia Stanciu: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Dima Alin Horațiu: șase ani de închisoare.
Citește și:
Radu Mazăre, condamnat de Tribunalul Constanța la șase ani de închisoare. Apelul dosarului, amânat din cauza coronavirusului
Teren din Dosarul Retrocedărilor, scos de sub sechestrul instanței ce l-a condamnat pe Mazăre. Cui aparține și de ce s-a luat această decizie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii