Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crime în Constanța Cei trei suspecți în cazul tinerelor omorâte au fost reținuți! Cine ar fi autorul celor două crime

ro

10 Sep, 2024 10:36 479 Marime text
Foto: Criminaliști la percheziții - sursa: ZIUA de Constanța

Cei trei suspecți, doi bărbați și o femeie, în dosarul femeilor ucise pe raza județului Constanța au fost reținuți pentru 24 de ore! Potrivit surselor noastre, astăzi, 10.09.2024, vor fi aduși în fața magistraților Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile!
 
Amintim că cei trei suspecți ar fi ajuns în atenția poliției, după ce unul dintre ei ar fi fost implicat într-un incident rutier în județul Constanța, chiar cu mașina uneia dintre tinerele ucise, în care ar fi fost rănit. Aceleași surse au spus că bărbatul ar fi ajuns la spital cu răni și că ar fi fost internat sub pază, iar apoi ar fi fost externat și dus la audieri.
 
În urma perchezițiilor de ieri, 09.09.2024, din orașul Năvodari, au ieșit la suprafață detalii șocante în cazul celor două femei gpsite decedate, în perioada iulie-august. Surse din anchetă au precizat că în acea perioadă au fost găsite două cadavre ale unor tinere, unul într-un imobil din Mamaia Nord, iar cel de-al doilea a fost găsit pe câmp, între localitățile Sinoe și Mihai Viteazu și că există indicii că ambele crime ar avea autor comun.

Una din tinerele omorâte este din Tulcea, de 34 de ani, și fusese dată dispărută de familia ei. Aceasta a plecat de la domiciliu, din județul Tulcea, la Constanța, iar de pe 2 iulie nu a mai putut fi contactată, potrivit datelor puse la dispoziție de Poliția. A doua este din Timișoara.
 
Din sursele noastre, apropiate anchetei, s-ar fi stabilit pentru cei suspecți acuzațiile „două infracțiuni de omor calificat cu premeditare în scop de jaf,două infracțiuni de tâlhărie calificată (în ambele cazuri le- ar fi furat mașinile femeilor,  conducere fără permis, acces ilegal la un sistem informatic (întrucât ar fi folosit telefonul tinerei din Timișoara și a transmis mesaje familiei și cunoscuților prin care ii inducea în eroare cum că ea ar fi în viață)”.
 
Conform acelorași surse, ar fi fost audiat și un minor care ar avea mai mult sau mai puțin legătură cu crimele în cauză. Polițiștii și criminaliștii se află la locuințele suspecților, în Năvodari, Constanța, de mai bine de 10 ore pentru a investiga cazul.

Acuzațiile procurorilor

Din sursele noastre, în dosar sunt vizate două infracțiuni de omor calificat cu premeditare în scop de jaf, două infracțiuni de tâlhărie, o infracțiune de acces ilegal intr-un sistem informatic, două infracțiuni de conducere fără permis. 

În cazul concubinei - favorizarea infractorului, tăinuire, rele tratamente aicate minorului.

Cine ar fi autorul crimelor

Procurorii au stabilit ca sunt 3 persoane implicate în acest caz: Șacalul - creierul operațiunii - suspectat că ar fi omorât două femei pentru a le lua mașinile de lux, concubina care l-ar ajutat, dar și un minor care i-ar fi ajutat - fiul femeii de 15 ani, a fost silit sa ajute la ștergerea urmelor. 

În apartamentul concubinei ar fi fost descoperite incluaiv bijuteriile fetei diispărute din Timișoara, spun anchetatorii.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Ele sunt cele două femei care ar fi fost omorâte la Constanța! Ancheta oamenilor legii au scos la suprafață un scenariu de film horror

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii