CSM a semnat Ce magistrați au schimbat roba de procuror cu cea de judecător, pentru Judecătoria Constanța (DOCUMENT)
CSM a semnat: Ce magistrați au schimbat roba de procuror cu cea de judecător, pentru Judecătoria Constanța
14 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2796
Marime text
- Este vorba despre procurorul Carmen Mihaela Farcaș, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și, respectiv, procurorul Traian Laurențiu Iancu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.
- Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii au fost luate cu unanimitatea Secției pentru judecători.
- În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru judecători în care s-a decis admiterea sau respingerea solicitărilor privind numirea procurorilor în funcția de judecători.
Doi procurori din țară vor fi deveni judecători, urmând să își desfășoare activitatea în cadrul Judecătoriei Constanța!
Decizia a fost luată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, care a înaintat către Președintele României propunerile privind pe cei doi magistrații.
Potrivit datelor oficiale, este vorba despre procurorul Carmen Mihaela Farcaș, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și, respectiv, procurorul Traian Laurențiu Iancu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.
Pentru cei doi magistrați, Secția pentru judecători a CSM a propus președintelui eliberarea din funcțiile de procuror și numirea în funcția de judecător la Judecătoria Constanța.
Hotărârea CSM a fost luată cu unanimitatea Secției pentru judecători.
Aceeași unanimitate a voturilor a fost constatată, însă, și în legătură cu respingerea cererilor de numire în funcția de judecător formulate de alți procurori.
Astfel, printre aceștia se numără și magistrații Dragoș Țăranu-Măruș, Tudor Iulian Vasile și Ionel Cristian Costache, toți trei procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
Cei trei solicitaseră, la rândul lor, să fie numiți în funcția de judecători, primii doi, la Judecătoria Constanța, iar ultimul – la Judecătoria Piteși sau Judecătoria Topoloveni.
Solicitările au fost respinse de către Secția pentru judecători a CSM.
Propunerile privind numirile în funcția de judecător au fost transmise de Consiliul Superior al Magistraturii către Președintele României, urmând ca acesta să semneze decretele pentru numirea în funcție.
În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru judecători în care s-a decis admiterea sau respingerea solicitărilor privind numirea procurorilor în funcția de judecători.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Lista oficială!
Cine sunt și ce averi au procurorii care vor să devină judecători în Constanța (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii