Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM stabilește noul șef al Parchetului Judecătoriei Hârșova! Magistratul fusese propus să lucreze la DNA Constanța

ro

02 Aug, 2024 17:00 248 Marime text
Avocați pledând în instanță. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Funcția de prim-procuror al PJ Hârșova a fost recent scoasă la concurs de către CSM, cererile de participare la concurs putând fi depuse de către procurori până la data de 22 august 2024, inclusiv.
Magistratul Vasile Cristian Daniel Iftinchi a fost propus să devină prim-procurorul delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, funcție asigurată până la data de 1 august 2024 de către magistratul Alexandru Daniel Olteanu.
 
De la 1 august 2024, magistratul Alexandru Daniel Olteanu a fost delegat prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, unitate de unde fusese delegat la Hârșova.
 
În prezent, procurorul Vasile Cristian Daniel Iftinchi își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, unitate de anchetă unde s-a întors în iunie 2023, după încetarea activității în cadrul DIICOT Tulcea.
 
De asemenea, magistratul Vasile Cristian Daniel Iftinchi fusese propus în primăvara anului 2024 pentru a lucra în cadrul DNA Constanța, sub conducerea procurorului șef delegat Mihai Alexandru Stanciu, însă propunerea nu s-a concretizat.
 
Acum, Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza, în cadrul ședinței de marți, 6 august 2024, propunerea de delegare a magistratului Vasile Cristian Daniel Iftinchi în funcția de prim-procuror al PJ Hârșova.
 
Dacă propunerea de delegare va fi admisă, magistratul Vasile Cristian Daniel Iftinchi va fi delegat prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova până la ocuparea funcției prin concurs, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
De altfel, așa cum arătam în edițiile anterioare, funcția de prim-procuror al PJ Hârșova a fost recent scoasă la concurs de către CSM, cererile de participare la concurs putând fi depuse de către procurori până la data de 22 august 2024, inclusiv.
 
Detalii despre concurs și toate funcțiile de prim-procuror din parchetele arondate Parchetului Curții de Apel Constanța pot fi consultate în articolul
Șapte funcții de prim-procuror scoase la concurs pentru Parchetele din Constanța și Tulcea, arondate PCA Constanța! LISTA
 
Ședința Secției pentru Procurori a CSM se va desfășura marți, de la ora 13.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii