Cunoscutul interpret de muzică de petrecere Nicu Paleru, citat azi, la Curtea de Apel Constanța
Cunoscutul interpret de muzică de petrecere Nicu Paleru, citat azi, la Curtea de Apel Constanța
11 Jan, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2958
Marime text
- Cauza a fost deschisă de Genico Mar MG SRL, în contradictoriu cu Nicolae Gabriel Paleru, materia fiind Proprietate intelectuală, iar obiectul dosarului fiind „drept de autor și drepturi conexe“.
- Dosarul este programat să fie analizat de judecătorii Secției I Civile a Curții de Apel.
Pe numele complet Nicolae Gabriel Paleru, cântărețul este citat în dosarul cu indicativul 7290/280/2022.
Cauza a fost deschisă de Genico Mar MG SRL, în contradictoriu cu Nicolae Gabriel Paleru, materia fiind Proprietate intelectuală, iar obiectul dosarului fiind „drept de autor și drepturi conexe“.
La termenul din decembrie 2022, instanța a amânat procesul pentru a se depune la dosar dovada achitării taxei de timbru.
Dosarul este programat să fie analizat de judecătorii Secției I Civile a Curții de Apel.
Ce a spus Tribunalul Constanța
Spus pe scurt, dosarul a fost deschis de către societatea comercială pentru obligarea interpretului la eliminarea anumitor video-uri de pe canalul pe care îl deține pe o platformă interactivă de muzică, acțiunea în instanță fiind formulată în procedura urgentă a ordonanței președințiale.
Totuși, judecătorii au repsins solicitarea afaceriștilor.
În motivarea deciziei, magistrații Tribunalului Constanța au arătat că „analizând fondul ordonanței președințiale, instanța consideră că nu sunt întrunite condițiile impuse de art. 997 C.p.c. raportat la art. 978 C.p.c.“.
„În primul rând, instanța reține că nu este întrunită condiția urgenței, dat fiind că reclamanta, deşi a promovat cererea în data de 28.04.2022, la data de 19.10.2022 a solicitat suspendarea judecării prezentei cereri până la soluţionarea definitivă a unui dosar civil şi a unei cauze penale“, au spus judecătorii.
De asemenea, aceștia au mai spus că „nu se poate admite o judecată sumară și luarea unor măsuri provizorii în condițiile în care reclamanta pretinde întreruperea cursului judecăţii pentru o perioadă semnificativă de timp, până la soluţionarea altor două cauze“.
„Condiţia neprejudecării fondului ar putea fi verificată dacă ar fi fost indicată cauza până la soluţionarea căreia solicită dispunerea măsurilor solicitate prin cererea de chemare în judecată. Deşi instanţa i-a pus în vedere, reclamanta nu a precizat aceste aspecte fără de care nu se poate aprecia asupra termenului până la care urmează să îşi producă efectul măsurile dispuse, nici prejudecarea sau nu a fondului dreptului“, se arată în decizia instanței.
Totodată, Tribunalul Constanța a arătat că „în al doilea rând, a admite cererea de obligare a pârâtului să elimine de pe canalul său de youtube a unor videoclipuri prin prezenta hotărâre executorie s-ar aduce serioase prejudicii pârâtului în condițiile în care a făcut dovada existenței unei activități comerciale extinse“.
Așa cum am spus, societatea comercială a atacat decizia Tribunalului Constanța, iar acum urmează ca judecătorii Curții de Apel Constanța să stabilească data primei înfățișări pentru judecarea apelului.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor, condamnat la Constanța pentru ultraj
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii