Curtea de Apel Constanța a respins contestația lui Anesti Elefteriadis, care a cerut reabilitarea judecătorească. Bărbatul și-ar fi ucis colega și ar fi mâncat o parte din ea
Curtea de Apel Constanța a respins contestația lui Anesti Elefteriadis, care a cerut reabilitarea judecătorească.
22 Oct, 2024 16:10
ZIUA de Constanta
512
Marime text
Curtea de Apel Constanța nu a admis contestația formulată de către Anesti Elefteriadis față de soluția tribunalului, privind cererea de reabilitare judecătorească depusă de bărbat, pe data de 11.06.2024.
Prima respingere a venit pe data de 19.07.2024, din partea Tribunalului Constanța.
MINUTA
Solutia pe scurt: În temeiul art.137 C.pen. 1968 cu aplicarea art.5 C.pen. rap. la art.533 alin.(1) C.proc.pen., Respinge – ca nefondată - cererea de reabilitare formulată de petentul ELEFTERIADIS ANESTI. În baza art. 275 alin. 2 C.P.P. : Obligă petentul la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 700 lei. Cu drept de contestaţie în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19.07.2024.
Document: Hotarâre 344/2024 19.07.2024
Pe data de 01.08.2024, Elefteriadis a depus contestație, iar dosarul a fost înregistrat pe secția penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie a Curții de Apel Constanța la finele lunii august.
La termenul de marți, 22.10.2024, Curtea de Apel a respins contestația.
Decizia este definitivă!
Reamintim că Anesti Elefteriadis a fost condamnat la închisoare, după ce, potrivit Adevărul.ro, „în ianuarie 1992, acesta (pe atunci în vârstă de 26 de ani) ar fi reuşit să-şi ucidă o tânără colegă, pe care a tranşat-o şi din care a mâncat o parte, până să fie prins, la circa două săptămâni de la comiterea crimei”.
Aceeași sursă a precizat că „Elefteriadis a fost condamnat la închisoare pe viaţă la scurt timp după ce a fost prins, misiunea judecătorilor fiind mult uşurată de faptul că ucigaşul a recunoscut totul, inclusiv că a mâncat o parte din victimă, argumentând că-i place să mănânce sâni. El este considerat singurul român care, în ultimul secol, şi-a recunoscut făţiş preferinţele canibale”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
La Tribunalul Constanța Anesti Elefteriadis cere să fie reabilitat! Și-ar fi ucis o colegă și ar fi mâncat o parte din ea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii