Curtea de Apel Constanța a respins cererile de probatorii formulate de inculpații ÎPS Teodosie și Petre Ilie, în dosarul în care arhiepiscopul Tomsiului este cercetat pentru fapte de corupție
Curtea de Apel Constanța a respins cererile de probatorii formulate de inculpații ÎPS Teodosie și Petre Ilie,Astăzi, în dosarul 243/36/2024/a1, magistrații au dat următoarea soluție pe scurt:
În baza art. 100 alin.4 Cod procedură penală, raportat la art.345 alin.1 Cod procedură penală, respinge, ca nefiind utile cauzei, cererile de probatorii formulate de către inculpaţii: Petrescu Teodosie şi Petre Ilie, prin apărători aleşi. Definitivă Pronunţată prin punerea la dispozi?ia păr?ilor ?i a procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, astăzi, 03.10.2024
În rest, următorul termen în dosar rămâne 11 octomberie 2024, termenul fiind preschimbat față de cum stabilise inițial magistrații - „Conform art.353 alin.10 Cod de procedură penală, preschimbă termenul de judecată de la 04.10.2024 la data de 11.10.2024, ora 09:30”.
Potrivit declarațiilor avocaților săi, în cadrul ședinței de astăzi, 11.09.2024, din camera preliminară, nu a putut fi probată veridicitatea înregistrărilor care l-ar putea incrimina pe înaltul prelat.
În septembrie, ÎPS Teodosie s-a prezentat la Curtea de Apel Constanța, unde a avut loc cel de-al doilea termen - în faza camerei preliminare – în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată a înaltului prelat, pentru presupusa săvârșire infracțiunii de cumpărare de influență. În același dosar a fost deferit justiției și Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.„Nu există originalul acelei înregistrări. Partea pe care putem să spunem că e bună și, s-a confirmat astăzi, este că Parchetul ne-a spus prin vocea procurorului de ședință că nu există acele înregistrări în original la parchet. Deci, s-a confirmat acest lucru. (...) E halucinant să auzi procurorul în sala de ședință că nu există originalul, să-ți confirme că nu există originalul înregistrărilor audio-video și «cui îi pasă dacă există originalul?», este halucinant!” au spus apărătorii lui IPS Teodosie.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
IPS Teodosie a ajuns din nou în fața magistraților, la un nou termen la Curtea de Apel Constanța! (VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp