Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța analizează contestația „Șacalului” condamnat la aproape 2 ani de închisoare!

ro

25 Sep, 2024 09:42 452 Marime text
Neculai Mitrea, zis „Șacalul” - sursa foto: ZIUA de Constanța

Judecătorii Curții de Apel Constanța sunt așteptați să se pronunțe astăzi, 25.09.2024, față de contestația formulată de Mitrea Neculai, supranumit „Șacalul”, într-un dosar în care acesta a fost deferit justiției de către procurorii într-un dosar deschis în decembrie 2023, la Judecătoria Tulcea, care are ca obiect conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 

 
Bărbatul a fost acuzat în acest dosar de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și şi furtul în scop de folosinţă.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, la termenul din 31.07.2024, Mitrea Neculai a fost achitat pentru infracțiunea de refuz sau sustragere, dar a fost condamnat pentru celelalte fapte la 1 an și 10 luni de închisoare cu executare.
 
MINUTA
 
În temeiul art. art. 396 alin. (1) și (5) Cod de procedură penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. d) C. proc. pen. (există o cauză justificativă), achită pe inculpatul Mitrea Neculai cu privire la săvârşirea infracţiunii refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 C. pen., (faptă din 05.12.2023); II. În temeiul art. 335 alin. (1) C. pen., cu aplic. art.5 Cod Penal rap. la art. 396 alin. (1) și (2), art. 396 alin. (10) C. proc. pen., art. 41 alin. (1) rap. la art. 43 alin. (5) C. pen., condamnă pe inculpatul Mitrea Neculai, la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere (faptă din 05.12.2023); III. În temeiul art. 230 alin. (1) C. pen. rap. la art. 229 alin. (1) lit. b) .pen. rap. la art. 229 alin. (1) lit. b) .pen, cu aplic. art. 396 alin. (1) ?i (2), art. 396 alin. (10) C. proc. pen., art. 41 alin. (1) rap. la art. 43 alin. (5) C. pen., condamnă pe inculpatul Mitrea Neculai, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de (faptă din 05.12.2023); IV. În temeiul art. 38 alin. (1) C. pen. constată că cele două infracţiuni deduse judecaţii şi pentru care s-au stabilit pedepse cu închisoarea au fost comise de către inculpatul Mitrea Neculai în condiţiile concursului real de infracţiuni. IV. În baza art. 39 alin. (1) lit. b) C. pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an ?i 6 luni închisoare (pct. I) la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă cu închisoarea (1 an închisoare/3) de 4 luni închisoare, în final condamnând pe inculpatul Mitrea Neculai la pedeapsa principală rezultantă de 1 an și 10 luni închisoare, pe care inculpatul o va executa în regim de detenţie. V. În temeiul art. 72 alin. (1) C. pen. instanţa deduce din pedeapsa rezultantă a închisorii aplicată inculpatului Mitrea Neculai, durata reţinerii şi arestării la domiciliu din data de 05.12.2023 la 19.06.2024. (...)
Document: Hotarâre  1254/2024  31.07.2024
 
Mitrea Neculai este nemulțumit de măsura magistraților tulceni și a depus apel. Astfel, Curtea de Apel Constanța va analiza contestația acestuia. Oricare va fi decizia instanței de azi, va rămâne definitivă!
 
Reamintim că Neculai Mitrea, zis „Șacalul” este principalul suspect în dosarul dublei crime care a îngrozit județul Constanța. Acesta este acuzat de uciderea a două femei.
 
Procurorii spun că inculpatul este acuzat de comiterea a două infracțiuni de omor calificat - fapte comise cu premeditare și în scop de jaf, respectiv două infracțiuni de tâlhărie, împotriva celor două victime, infracțiunea în formă continuată de conducere fără permis, întrucât nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și acces ilegal la un sistem informatic, întrucât a accesat fără drept telefoanele mobile ale victimei.
 
Alături de acesta este anchetată și concubina sa, Radu Elena.
 
Aceeași sursă a precizat că inculpata are patru copii minori în întreținere și a fost acuzată, printre altele, pe lângă tăinuire și favorizarea făptuitorului și pentru rele tratamente aplicate minorului, întrucât, din investigații a rezultat că aceasta l-a găzduit pe inculpatul suspectat pentru omor, că ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența copiilor, ar fi ținut cadavrul vreo două zile în locuință de față cu copiii minori și există indicii că s-ar fi comportat violent față de acești copii minori ai săi.
 
Ambii inculpați s-au prevalat de dreptul la tăcere, astfel neputând coopera cu organele de anchetă.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Concubina „Șacalului” a părăsit Curtea de Apel Constanța! Ambii inculpați rămân în arest preventiv (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii