Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:22 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța decide impozitul pentru Vila Regală din Mamaia, Palatul Reginei Maria!

ro

27 Jun, 2022 00:00 1803 Marime text
Vila Regală din Mamaia. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Dosarul a fost deschis de compania Light System, firma care a cumpărat palatul de la compania de stat Mamaia SA, firma privată fiind supraimpozitată pentru starea în care se afla, la finele anului trecut, monumentul istoric.
  • Light System cere Curții de Apel Constanța anularea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care afaceriștii au fost supraimpozitați cu 400% pentru modul în care a a ajuns să arate monumentul istoric ocrotit prin lege.
Judecătorii Curții de Apel Constanța vor deschide astăzi dosarul 7096/118/2021, ce vizează impozitul cuvenit pentru Vila Regală din Mamaia, renumitul Palat al Reginei Maria construit în stațiune.
 
Dosarul a fost deschis de compania Light System, firma care a cumpărat palatul de la compania de stat Mamaia SA, firma privată fiind supraimpozitată pentru starea în care se afla, la finele anului trecut, monumentul istoric.
 
Amintim, în luna martie, Curtea Supremă a României a constatat în mod definitiv nulitatea contractului de vânzare-cumpărare prin care firma Luight Sistem a devenit proprietara Palatului.
 
Acum, Light System cere Curții de Apel Constanța anularea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care afaceriștii au fost supraimpozitați cu 400% pentru modul în care a a ajuns să arate monumentul istoric ocrotit prin lege.
 
Practic, reprezentanții Light System solicită prin acest recurs schimbarea hotărârii inițiale a Tribunalului, în sensul admiterii acțiunii lor împotriva hotărârii consiliului local și, pe cale de consecință, anularea în instanță a hotărârii de supraimpozitare.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în instanță, afaceriștii s-au apărat susținând că unul dintre criteriile ce ar fi determinat o supraimpozitare cu 400% ar fi fost introdus în mod greșit, fiind vorba despre aspectele ce țin de „încadrarea în zonă“ a imobilului.
 
În replică, însă, judecătorii de la Tribunalul Constanța au arătat, în legătură cu acest aspect, că „existența unui imobil în stare avansată de degradare într-o zonă turistică, frecventată de turiști, nu face altceva decât ca prin acțiuni de minimalizare a importanței istorice și turistice a construcției să inducă în rândul celor care o văd un sentiment de negare a valorilor morale și materiale“.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost pronunțată în dosarul 7096/118/2021 de către Secția de contencios administrativ și fiscal a instanței, în completul CA7, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.

 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța în legătură cu acest dosar, ea va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
De la „Club Castel“ înapoi la Palatul Reginei Maria
După aproape 20 de ani, Vila Regală din Mamaia se întoarce în proprietatea statului! Când vor avea loc discuțiile pentru preluarea monumentului

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii