Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă legat de PUZ pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor (MINUTA)

ro

30 Jun, 2024 17:00 303 Marime text
 
 
  • Procesul avea ca obiect HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Actualizare Documentație de Urbanism Zona Compozitori“.
  • PUZ-ul care vizează documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor din oraș a fost reconfirmat recent printr-o decizie definitivă a judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța.


Curtea a respins recursul declarat pentru suspendarea, respectiv anularea parțială a PUZ, hotărârea fiind definitivă. Decizia instanței a fost pronunțată în dosarul 4109/118/2023, deschis în 2023 de Vasile Secrieru, în calitate de reclamant, în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
Iată minuta hotărârii Curții de Apel Constanța:
 
„Respinge excepția nulității recursului ca nefondată.
Respinge recursul, ca nefondat.
Obligă recurentul-reclamant la plata către intimatul-pârât a sumei de 1.785 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat.
Definitivă“

 
Hotărârea nu mai poate fi atacată.
 
Potrivit datelor noastre, la Curte dosarul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Elisabeta Crihană, Andreea Bianca Andruș și Maria Timoașcă, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Amintim, cazul ajunsese la Curte după ce a fost atacată în recurs decizia inițială Tribunalului de a respinge cererea de anulare parțială și suspendare a hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat PUZ.
 
La Tribunal, dosarul s-a aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Luminița Popescu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Procesul avea ca obiect HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Actualizare Documentație de Urbanism Zona Compozitori“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, prin HCL contestat în instanță se prevede, printre altele, faptul că „înălțimea maximă admisă a construcțiilor va fi de 29 de metri, echivalentul unui regim maxim de înălțime P+9 dispuse ca zece niveluri supraterane“.
 
De asemenea, se precizează în documentul atacat că „se vor respecta în același timp atât înălțimea maximă, cât și regimul maxim de înălțime, prin urmare, nu se vor putea realiza construcții mai mari de P+9 care să se încadreze în înălțimea maximă admisă“.

Foto cu rol ilustrativ.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

„Nu s-a produs nicio expropriere faptică“
Tribunalul Constanța explică de ce a menținut PUZ pentru documentația de urbanism din Cartierul Compozitorilor (MOTIVARE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii