Curtea de Apel Constanța sesizează Înalta Curte în cazul fostului senator Traian Rece! (MINUTĂ)
Curtea de Apel Constanța sesizează Înalta Curte în cazul fostului senator Traian Rece! (MINUTĂ)- Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă constatat intervenit în dosarul lui Traian Rece!
Cauza a fost soluționată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Dosarul a fost trimis inițial spre soluționare Judecătoriei Tulcea, în aprilie 2023.
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în martie 2024, Judecătoria Tulcea a admis excepţia necompetenţei personale a Judecătoriei Tulcea, invocată de Rece Traian, prin reprezentant convenţional și a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Constanţa căreia i se trimite, de îndată, dosarul cauzei de faţă.
Joi, 30 mai 2024, Curtea de Apel Constanța a admis excepţia necompetenţei după calitatea persoanei a Curţii de Apel Constanţa invocată de procuror și a declinat în favoarea Judecătoriei Tulcea competenţa de soluţionarea a cauzei.
Totodată, Curtea de Apel a constatat intervenit conflictul negativ de competenţă între Curtea de Apel Constanţa şi Judecătoria Tulcea şi a decis sesizarea Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în vederea soluţionării acestuia.
MINUTĂ
Solutia pe scurt: În baza art. 47 alin. 2 raportat la art. 35 alin. 1 C.p.p., admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei a Curţii de Apel Constanţa invocată de procuror.
În baza art. 346 alin. (6) raportat la art. 50 alin.1 C.p.p., declină în favoarea Judecătoriei Tulcea competenţa de soluţionarea a cauzei privind pe inculpatul Rece Traian, trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 147/P/2022 din data de 19.04.2023, întocmit de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de uz de fals, prevăzută de art. 52 alin.3 C.pen., raportat la art. 323 C.pen.
În baza art. 346 alin. (6) raportat la art. 51 alin.1 şi 2 C.p.p., constată intervenit conflictul negativ de competenţă între Curtea de Apel Constanţa şi Judecătoria Tulcea şi sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea soluţionării acestuia.
În baza art. 275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin.6 C.p.p., onorariul avocatului din oficiu (410 lei) rămâne în sarcina statului şi se suportă din fondurile MJ.
Fără cale de atac.
Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatului, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 30 mai 2024“.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
AJFP Tulcea obține 350.000 de euro de la Vatopediou Holding SRL, deținută de familia preotului Iscru! Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Stănescu (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp