Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AJFP Tulcea obține 350.000 de euro de la Vatopediou Holding SRL, deținută de familia preotului Iscru! Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Stănescu (MINUTA)

ro

30 May, 2024 13:38 686 Marime text
  • Tribunalul Tulcea a obligat marți, 28 mai 2024, Vatopediou Holding SRL (unic asociat al Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, soția preotului Iscru) la plata unei sume echivalente cu peste 350.000 de euro!
  • La data de 27 decembrie 2023, ANAF prin AJFP Tulcea a înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Tulcea dosarul 1877/88/2023 cu obiect „opoziție“, în contradictoriu cu Bizantine Art Proiect SRL și Vatopediou Holding SRL.
  • Marinela Iscru și Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu, au fost parteneri în Biodelta Resurse SRL și Ecologic Danube SRL, companii vizate de scandalul recoltării stufului din Delta Dunării.
  • Iscru și Stănescu s-au retras din firme în toamna 2023.
  • La finalul lunii octombrie 2023, Marinela Iscru a decis, prin administrator Raluca Mădălina Lipan, dizolvarea și lichidarea Bizantine Art Proiect SRL.
  • Fiscul s-a adresat judecătorilor din Tulcea printr-o acțiune deschisă în decembrie 2023.
  • Pentru o mai ușoară parcurgere a textului, istoricul și detaliile legate de 2AOP Architecture SRL, Rebranding Premium SRL, Restart Premium SRL, Vatopediou Holding SRL și Bizantine Art Proiect SRL sunt disponibile în Secțiunea Document.
Lovitură în instanță pentru familia preotului Mădălin Adrian Iscru, din Dăeni!
 
Tribunalul Tulcea a obligat marți, 28 mai 2024, Vatopediou Holding SRL (unic asociat al Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, soția preotului Iscru) la plata unei sume echivalente cu peste 350.000 de euro!
 
Judecătorii au admis în parte acțiunea deschisă de Fisc prin AJFP Tulcea cu obiectul „opoziție“, în contradictoriu cu Vatopediou Holding SRL, respingând acțiunea formulată de fisc în contradictoriu cu Bizantine Art Proiect SRL.
 
Potrivit minutei hotărârii, Tribunalul Tulcea a obligat Vatopediou Holding SRL la plata către reclamanta ANAF - DGRFP Galați - AJFP Tulcea a sumei de 1.747.107 lei, adică peste 351.000 de euro, la cursul actual.
 
Decizia instanței mai poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate a instanței.
 
Dacă se va declara apel în cauză, dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Iată minuta deciziei Tribunalului Tulcea pronunțată în dosarul 1877/88/2023
 
„Admite în parte acţiunea.
Obligă pârâta S.C. Vatopediou Holding S.R.L. la plata către reclamantă a sumei de 1.747.107 lei.
Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâta S.C. Bizantine Art Proiect S.R.L.
Cu apel în termen de 30 zile de comunicare, ce se va depune la Tribunalul Tulcea“
 
Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Dacă hotărârea instanței va fi atacată în apel, dosarul va ajunge la Constanța.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, compania Bizantine Art Proiect SRL a fost înființată în Năvodari, ulterior sediul social fiind schimbat în Babadag.
 
În ultimii doi ani, compania Bizantine Art Proiect SRL a câștigat mai multe contracte publice în Constanța și Tulcea, dar și în județele Suceava și Botoșani.
 
Detalii despre contractele publice obținute prin Bizantine Art Proiect SRL pot fi consultate în articolul
Legături cu scandalul stufului din Deltă
Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, fost partener al fiului senatorului PSD Paul Stănescu, în dizolvare! (DOCUMENTE)

 
Decizia privind dizolvarea societății Bizantine Art Proiect SRL a fost luată, la data de 30 octombrie 2023 de către Vatopediou Holding SRL (deținută de Marinela Iscru), prin administrator Raluca Mădălina Lipan.
 
Se arată în Monitorul Oficial al României Nr. 5336/28.11.2023 că asociatul unic Vatopediou Holding SRL a decis „dizolvarea și lichidarea simultană“, precizându-se că „societatea nu are active sau pasive“.
 
Ulterior acestei decizii, la data de 27 decembrie 2023, ANAF prin AJFP Tulcea a înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Tulcea dosarul 1877/88/2023 cu obiect „opoziție“, în contradictoriu cu Bizantine Art Proiect SRL și Vatopediou Holding SRL.
 
În acest dosar, judecătorii au obligat acum Vatopediou Holding SRL, care este asociatul unic al Bizantine Art Proiect SRL, la plata sumelor solicitate de Fisc.
 
Primăria Năvodari se opune dizolvării
 
Așa cum arătam cu o ocazie anterioară, și Primăria Năvodari s-a adresat judecătorilor din Tulcea cu privire la dizolvarea Bizantine Art Proiect SRL, primăria arătând în instanță că societatea ar mai avea debite restante la bugetul local.
 
Primăria Năvodari a deschis două acțiuni la Tulcea, judecătorii hotărând să conexeze dosarele, termenul de judecată fiind acum stabilit pentru data de 6 iunie 2024.
 
Detalii despre demersul Primăriei Năvodari în contradictoriu cu Bizantine Art Proiect SRL pot fi accesate în articolul
Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu
Primăria Năvodari se opune dizolvării Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Iscru, din Dăeni (DOCUMENTE)

 
Parteneri cu fiul senatorului
 
După cum arătam în edițiile anterioare, familia Iscru a fost parteneră cu Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu în societățile Biodelta Resurse SRL și Ecologic Danube SRL, vizate de scandalul recoltării stufului din Delta Dunării.
 
Detalii complete despre aspectele privind recoltarea stufului din Deltă și istoricul parteneriatului de afaceri Iscru – Stănescu în cele două firme pot fi consultate în articolul
Parchetul European a intrat pe fir!
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

 
Atât Marinela Iscru, cât și Ștefan Alexandru Stănescu s-au retras în toamna 2023  din firmele vizate de subvențiile pentru stuful din Delta Dunării.
 
Ștefan Alexandru Stănescu s-a retras din Ecologic Danube SRL și Biodelta Resurse SRL la data de 13 noiembrie 2023, iar Marinela Iscru s-a retras din cele două firme pe 24 noiembrie 2023.
 
Potrivit Registrului Comerțului consultat la zi (29 mai 2024), numele Marinelei Iscru, soția preotului Mădălin Adrian Iscru, se leagă de companiile 2AOP Architecture SRL, Rebranding Premium SRL și Restart Premium SRL, alături de Vatopediou Holding SRL.
 
Pentru o mai ușoară parcurgere a textului, istoricul și detaliile legate de 2AOP Architecture SRL, Rebranding Premium SRL, Restart Premium SRL, Vatopediou Holding SRL și Bizantine Art Proiect SRL sunt disponibile în Secțiunea Document.
 
Acum, rămâne de văzut dacă părțile vor ataca decizia judecătorilor de la Tulcea în apel.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu
Primăria Năvodari se opune dizolvării Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Iscru, din Dăeni (DOCUMENTE)


Legături cu scandalul stufului din Deltă
Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, fost partener al fiului senatorului PSD Paul Stănescu, în dizolvare! (DOCUMENTE)
 
Parchetul European a intrat pe fir!
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

 
Stuf Delta Production SRL, din Tulcea, în insolvență! Legături cu scandalul stufului din Deltă și cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii