Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel decide dacă trebuie achitate 4,38 de milioane de dolari pentru Dosarul Retrocedărilor

ro

22 Nov, 2023 17:00 1142 Marime text
Primarul Vergil Chițac - sursa Primăria Constanța
  • Pe rolul Secției I Civile a instanței de apel din Constanța a fost reînregistrat dosarul cu indicativul 2511/118/2021*, după ce Curtea Supremă de Justiție a decis rejudecarea procesului.
Cazul care vizează cererea municipalității de recuperare a unei sume de circa 4,38 de milioane de dolari cu titlul de prejudiciu legat de Dosarul Retrocedărilor se va rejudeca la Curtea de Apel Constanța!
 
Pe rolul Secției I Civile a instanței de apel din Constanța a fost reînregistrat dosarul cu indicativul 2511/118/2021*, după ce Curtea Supremă de Justiție a decis rejudecarea procesului.
 
La mijlocul lunii octombrie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis recursurile declarate în cauză de o parte dintre pârâții din proces și a trimis cauza înapoi la Constanța, la rejudecare.
 
Procesul, deschis de municipalitate în 2021, vizează recuperarea unui prejudiciu calculat de aproximativ 4,38 de milioane de dolari în legătură cu cazul de retrocedare „.Leșe“.
 
În primă instanță, Tribunalul apreciase că acțiunea primăriei este prescrisă și a respins-o, dar Curtea de Apel hotărâse contrariul.
 
În această situație, cazul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel.
 
Acum, dosarul tocmai a fost reînregistrat pe rolul Secției I Civile și urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru stabilirea datei primei înfățișări.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în aprilie 2021 primarul Vergil Chițac a demarat mai multe acțiuni în instanță pentru recuperarea prejudiciilor calculate în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

 
Totuși, în cele mai multe dintre aceste procese, judecătorii de la Tribunal au hotărât respingerea acțiunilor, ca fiind prescrise.
 
Mai exact, judecătorii au spus că acțiunile au fost introduse prea târziu, după ce s-ar fi depășit termenul legal în care persoanele ar fi putut fi trase la răspundere – dacă era cazul.
 
Între timp, și Curtea Supremă a stabilit într-unul dintre aceste dosare că acțiunea municipalității pentru recuperarea prejudiciilor ar fi prescrisă.
 
Rămâne de văzut, în aceste condiții, care va fi decizia Curții de Apel după rejudecare.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța, obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități! Primarul pierde procesul (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii