Custodele mașinilor indisponibilizate de la Garda de Coastă, acuzat că și-ar fi însușit navigația de la un Audi A8. Judecătoria a încetat procesul penal
Custodele mașinilor indisponibilizate de la Garda de Coastă, acuzat că și-ar fi însușit navigația de la
04 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1143
Marime text
- Procurorii susțin că, la finele anului 2017, „în calitate de custode al autovehiculelor indisponibilizate în Camera de Corpuri Delicte din cadrul Gărzii de Coastă Constanța (...) inculpatul și-a însușit prin demontare sistemul de navigație (...) aparținând autoturismului marca Audi A8, (...), pe care l-a înlocuit cu sistemul audio (...) sustras prin demontare din autoturismul marca Audi A6 (...), cu scopul de a ascunde comiterea primei fapte, iar ulterior, cu ocazia predării autoturismului marca Audis A6 către numitul (...), care îl achiziționase prin licitație publică și care a constatat că din autoturism lipsește sistemul audio, i-a predat acestuia sistemul de navigație aferent autoturismului marca Audi A8“.
- Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului (D.D.), personal contractual al Gărzii de Coastă Constanța, fără antecedente penale, pentru presupusa săvârşire a două infracţiuni de delapidare, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
- Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
Judecătoria Constanța a luat prima decizie în dosarul penal în care custodele autovehiculelor indisponibilizate în Camera de Corpuri Delicte din cadrul Gărzii de Coastă Constanța este acuzat de delapidare!
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului (D.D.), personal contractual al Gărzii de Coastă Constanța, fără antecedente penale, pentru presupusa săvârşire a două infracţiuni de delapidare, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
În actul de sesizare s-a reţinut în esenţă că, „în perioada 06.11.2017-12.12.2017, în calitate de custode al autovehiculelor indisponibilizate în Camera de Corpuri Delicte din cadrul Gărzii de Coastă Constanța, având atribuții de gestionare și luare în evidență a bunurilor, inculpatul și-a însușit prin demontare sistemul de navigație cu seriile (...) aparținând autoturismului marca Audi A8, cu seria de șasiu (...), pe care l-a înlocuit cu sistemul audio cu seriile (...), sustras prin demontare din autoturismul marca Audi A6, cu seria de saşiu (...), cu scopul de a ascunde comiterea primei fapte, iar ulterior, cu ocazia predării autoturismului marca Audis A6 către numitul (...), care îl achiziționase prin licitație publică și care a constatat că din autoturism lipsește sistemul audio, i-a predat acestuia sistemul de navigație aferent autoturismului marca Audi A8“.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care, prin Hotarârea nr. 550/2024 din 10.05.2024, a dispus – conform portalului instanțelor de judecată - încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului, personal contractual al Gărzii de Coastă Constanța, fără antecedente penale, pentru săvârşirea a două infracţiuni de delapidare, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale. În continuare, instanța a admis în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă și a decis obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de aprox. 12.000 de lei cu titlu de daune materiale.
Conform portalului instanțelor de judecată, decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Constanța.
Primul termen în apel a fost fixat pentru luna septembrie 2024.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Sursă text: portal instanțe de judecată și rejust.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Un cunoscut afacerist cere revizuirea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Curtea Supremă a fixat primul termen
Înalta Curte decide azi libertatea bărbatului acuzat de trădare, în favoarea Rusiei! Ar fi supravegheat obiective militare NATO, lângă Tulcea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii