Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuț Epure, fost rector al Universității Ovidius, răspuns negativ de la Curtea de Apel București! A renunțat și la procesul cu universitatea (MINUTA)

ro

16 Jul, 2024 10:05 314 Marime text
  • Deciziile de la Curtea de Apel București și, respectiv, Curtea de Apel Constanța nu mai pot fi atacate.
Curtea de Apel București a respins apelul declarat de Dănuț Tiberius Epure, fost rector al Universității Ovidius, pentru revizuirea cauzei în care a fost condamnat, în 2015, pentru luare de mită.
 
Decizia instanței din Capitală este definitivă și nu mai poate fi atacată.
 
Totodată, la Curtea de Apel Constanța, fostul rector al Universității Ovidius a renunțat la recursul declarat în procesul pentru suspendarea executării unui act administrativ emis de universitate.
 
Iată minuta Deciziei nr. 936/A/2024 din dosarul 2192/93/2023, de la Curtea de Apel București, în care s-a respins revizuirea cazului penal:
 
„Solutia pe scurt: DP. 936/A
În baza art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de apelantul-revizuent Epure Tiberius Dănuţ împotriva sentin?ei penale nr. 243F/16.11.2023, pronunţată de Tribunalul Ilfov – Secția Penală în dosarul nr. 2192/93/2023.
În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe apelantul-revizuent la plata sumei de 400 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.
Definitivă“
 
Iată minunta hotărârii prin care Curtea de Apel Constanța a luat act de judecarea recursului în procesul vizând suspendarea actului emis de Universitatea Ovidius, în dosarul 1654/118/2024:
 
„DC. Constată renunţarea la judecata recursului. Definitivă“
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel Constanța s-a aflat în atenția completului format din magistrații Maria Timoașcă, Andreea Bianca Andruș și Elisabeta Crihană, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Niciuna dintre hotărâri nu mai poate fi atacată.
 
Așa cum se arăta în edițiile anterioare, prin Decizia Penală nr. 1687 din 10.12.2015, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea lui Epure Tiberius Dănuț, fost rector al Universității Ovidius din Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de rector la orice instituție de învățământ, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.
 
Tiberius Dănuţ Epure a fost candidat din partea SOS România pentru Consiliul Județean Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Nemulțimit de deciza Tribunalului Constanța
Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța, a făcut recurs

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii