Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la bal la spital Un tânăr a fost luat la pumni la o petrecere de majorat! Presupusul agresor, condamnat de Judecătoria Medgidia la doi ani de închisoare cu suspendare

ro

20 Oct, 2024 17:00 271 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Pașii de dans ai unor participanți la o petrecere de majorat s-au transformat într-un joc de glezne, spre neplăcerea celorlalți prezenți la eveniment, unul dintre cei angrenați în conflict lovindu-l pe celălalt cu pumnii în zona capului. Scandalul ar fi avut loc în luna februarie a acestui an, într-un local din Medgidia, spun anchetatorii.
 
În urma acestui eveniment, presupusul agresor a fost deferit justiției, fiind cercetat sub control judiciar.
 
Prima condamnare
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 3896/256/2024, pe data de 24.09.2024, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe T. Ș. A. la 1 an și 10 luni cu suspendare.
 
 
MINUTA
Tip soluție: Condamnare fără acord de recunoaştere
 
Soluția pe scurt: În baza art.396 alin.(1), (2) şi (10) C.proc.pen., cu aplicarea art. 193 alin.(2), alin.(21) lit. c) C. Pen., condamnă pe inculpatul T. Ș.-A., ..., la pedeapsa de 1 an şi 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe.
 
În temeiul art.67 alin.(1) C.pen., îi interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.(1) lit.a) şi b) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
 
În baza art. 65 alin. (1) C.pen. îi interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen., detaliate mai sus, pedeapsa accesorie urmând regimul de executare al pedepsei principale. În baza art.396 alin.(1), (2) şi (10) C.proc.pen., cu aplicarea art. 371 alin.(2) C.pen., condamnă pe inculpatul T. Ș.-A., la pedeapsa de 1 an pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea liniștii și ordinii publice. Constată că faptele ce fac obiectul prezentei cauze sunt concurente.
 
În temeiul art.39 alin.(1) lit.b) C.pen., dispune contopirea pedepselor de mai sus, aplicând inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă (de 1 an), anume 4 luni, urmând ca în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 10 luni închisoare. În temeiul art.91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 92 C.pen. Încredinţează supravegherea inculpatului T. Ș.-A. Serviciului de Probaţiune Constanţa. În temeiul art.93 alin.(1) C.pen., impune condamnatului respectarea următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la sediul Serviciului de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de consilierii de probaţiune; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 93 alin.(2) lit.b) C.pen., impune condamnatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În baza art.93 alin.(3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Primăriei sau Consiliului Local al mun. Medgidia, conform deciziei consilierului de probațiune.
 
În temeiul art. 404 alin.(2) C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 alin.(1) C.pen., privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art.45 alin.(1) C.pen., dispune aplicarea, pe lângă pedeapsa principală, a pedepsei complementare constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 alin.(1) lit.a) şi b) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice şi de a ocupa o func?ie care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă complementară ce se va executa în condițiile art. 68 alin.(1) lit.b) C. pen. În temeiul art.45 alin.(5) C.pen., dispune aplicarea pedepselor accesorii având același conținut până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, doar în cazul în care pedeapsa principală devine executorie. În temeiul art.72 alin.(1) C.pen. dispune deducerea din pedeapsa aplicată a măsurii reţinerii, de la data de 04.03.2024, orele 16.30, până la data de 05.03.2024, orele 16.30, luate faţă de inculpat în prezenta cauză. În temeiul art.399 alin.(1) C.proc.pen. menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inc ulpatul T. Ș.-A..
 
În temeiul art.397 C.proc.pen. raportat la art.25 C.proc.pen., admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă C. D.-M. și obligă inculpatul la plata sumei de 15.000 lei reprezentând daune morale, la plata sumei de 3.000 lei reprezentând daune materiale şi la plata sumei de 2.500 lei reprezentând onorariul avocatului persoanei vătămate C. D.-M.. În temeiul art.274 alin. (1) și alin.(2) C.proc.pen., obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 1000 lei (din care 500 lei în faza de urmărire penală). Dispune avansarea din fondurile M.J. către Baroul Constanţa a sumei de 340 lei cu titlu de onorariu parţial apărător din oficiu (camera preliminară) pentru av. Foleanu Paul Florin, delegaţie seria AV nr. 610/2024. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunțată astăzi, 24.09.2024, prin punerea hotărârii la dispoziția părților şi a Parchetului prin mijlocirea grefei instanței.
Document: Hotarâre  1444/2024  24.09.2024
 
Ulterior, inculpatul a depus contestație față de decizia judecătoriei, aceasta fiind înregistrată la Curtea de Apel Constanța, vineri, 18 octombrie 2024.
 
Astfel, magistrații constănțeni au fixat termenul de judecată pe data de 20.02.2025.
 
Oricare va fi decizia instanței, aceasta va rămâne definitivă!
 

 
Bătaie la petrecerea de majorat
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a prezentat următoarea situaţie de fapt:
 
La data de 24.02.2024, în jurul orelor 02.10, inculpatul, în timp ce se afla la un eveniment (majorat), a agresat fizic persoana vătămată, aplicându-i mai multe lovituri de pumn în zona capului și împingându-l peste o masă, provocându-i leziuni corporale ce necesită pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.
 
La data de 24.02.2024, în jurul orelor 02.10, prin violențele comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea și liniștea publică în incinta restaurantului”.
 
Surse de documentare: Portalul Instanțelor de Judecată și Rejust.ro.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Bărbat cercetat penal după ce a fost acuzat că ar fi amenințat cu moartea persoana care l-a reclamat pentru furt! Ce riscă acesta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii