Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia nu este definitivă Inițiativa cetățenească de salvare a pădurii Comorova, respinsă de Tribunalul Constanța

ro

30 Jul, 2024 16:25 196 Marime text
 
Anul trecut, reprezentanții USR Mangalia au înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța un dosar în care îl chemau în judecată pe primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, municipiul Mangalia și secretarul general al municipiului.
 
Reprezentanții USR au vrut să-l obligă pe primarul Radu Cristian prin intermediul justiției să introducă pe ordinea de zi a Consiliului Local Mangalia un proiect de hotărâre care are la bază semnăturile strânse în cadrul inițiativei cetățenești de salvare a pădurii Comorova.
 
Reclamanți în dosar sunt președintele USR Mangalia, consilierul județean Semiran Abdurefi, și membrii USR - Ionuț Adrian Zainea, Dumitru Paris, Alexandru Sărăcin, Angela Marinescu și Ion Emanuel Popescu.


Încă din toamna anului 2022, USR a depus la secretariatul Primăriei Mangalia 2046 de semnături, strânse timp de 3 luni, prin care locuitorii cer primăriei trecerea pădurii din proprietatea privată a municipiului în cea publică și ulterior, reintroducerea ei în fondul forestier național, pentru a fi protejată de lege.
Semiran Abdurefi , consilier județean USR și președintele USR Mangalia a susținut permanent că pădurea a fost sistematic defrișată și acum este ultima șansă de salvare a cea mai rămas din ea.

Astăzi, magistrații de la Tribunalul Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal au dat verdictul în dosarul nr. 4511/118/2023 cu obligația de a face.

Iată soluția pe scurt: „Respinge, ca neîntemeiată, excepţia prescripţiei. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 30.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.


 

Citește și:

Inițiativa cetățenească de salvare a pădurii Comorova, pe masa judecătorilor! Primarul din Mangalia refuză s-o supună votului Consiliului Local

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii