Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie de ultimă oră în procesul dintre Carmen Răducu și ITM Constanța

ro

30 Jun, 2024 15:48 165 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanța se află dosarul 8559/118/2023 ce are ca obiect „ anulare act administrativ”. Dosarul a fost înregistrat la data de 15 decembrie 2023 la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, fiind în stadiul de fond, iar ultima modificare a fost operată în data de 24 iunie 2024.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, părți în dosar sunt Carmen Răducu - Reclamant și ITM Constanța - Pârât.

La termenul din 20 iunie 2024 instanța a admis în parte cererea.

„ Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Răducu Carmen în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa. Anulează în parte decizia nr. 195/20.07.2023, după cum urmează: - anulează art. 1 al deciziei doar cu privire la dispoziţia de anulare a deciziei nr. 84/13.05.2021; - anulează în totalitate art. 2 al deciziei. Respinge ca nefondată cererea având ca obiect anularea deciziei nr. 195/20.07.2023 în ce priveşte dispoziţia de anulare, prin art. 1, a deciziei nr. 168/08.07.2022. Respinge ca nefondat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului la plata unor sume de bani către reclamantă. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 2975 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat, astfel cum acest onorariu a fost redus. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 20.06.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. “ – se arată în minuta instanței.

Amintim că, în 2023, Carmen Răducu, fosta șefă a DGASPC Constanța a dat în judecată Inspectoratul Teritorial de Muncă, solicitând suspendarea unui act administrativ, emis de instituția, în cadrul căreia a activat până în anul 2020, când a fost transferată la DGASPC Constanța. În afară de Carmen Răducu, alți 43 de angajați au dat în judecată Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța.

Actul administrativ a fost emis ca urmare a unui control efectual Direcţia Generală Corp Control a Ministerului Muncii, care a stabilit că, în baza unor decizii judecătorești, Carmen Răducu a primit un salariu peste limitele prevăzute de lege, pentru perioada în care a lucrat ca inspector ITM.

Carmen Răducu a activat în cadrul ITM Constanța până în anul 2020, când a preluat șefia DGASPC, având funcţia publică de inspector de muncă clasa I, grad profesional superior, gradaţia 5.

În urma verificării s-a concluzionat că s-au stabilit drepturi salarială peste limitele prevăzute de legea nr.153/2017, privind indemnizațiile lui Răducu, prin emiterea a două decizii dobândite de angajații ITM în instanță.
 
Mai mult decât atât, în Raportul de control se arată că „stabilirea drepturilor salariale pentru angajații ITM Constanța care au solicitat emiterea deciziilor/dispozițiilor de salarizare s-a realizat fără respectarea atât a considerentelor şi dispozitivului sentințelor civile, cât şi a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017, cu modificările si completările ulterioare”.

Ca urmare, inspectorul șef al ITM Constanța a emis Decizia nr. 195/20.07.2023, actul administrativ pe care fosta șefă a DGASPC dorește să îl suspende, prin intermediul căreia s-au anulat cele două decizii ce priveau salarizarea reclamantei, în perioada în care ea a activat în instituție, și recalcularea retroactivă a acestora începând cu data de 1 iulie 2026.
 
Amintim că, în luna septembrie a anului 2023, Directorul executiv al DGASPC, Carmen Răducu a ieșit la pensie.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Decizie de ultimă oră în dosarul dintre Carmen Răducu și ITM Constanța. Iată ce au decis magistrații constănțeni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii