Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații în cazul dublei crime din Constanța Cătălin Predoiu – „Poliţiştii au demonstrat o foarte bună acuitate”

ro

12 Sep, 2024 12:09 276 Marime text
Foto: ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, sursa: Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, în legătură cu cele două crime din Constanţa, că poliţiştii au demonstrat "o foarte bună acuitate" în a face legături între anumite elemente disparate la începutul cazului, notează Agerpres.

"Pot să vă spun cu certitudine că poliţiştii au demonstrat o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz. (...) Cauzele respective sunt în anchetă, ce pot eu să spun ca ministru pe ce date am este că poliţiştii au făcut foarte rapid anumite conexiuni în legătură cu elemente disparate din acest dosar. Acum, sigur că se colaborează şi cu Parchetul şi, în orice caz, Poliţia Română este instruită să comunice, să aibă o activitate transparentă şi, ori de câte ori permite procurorul, să vină în faţa dumneavoastră cu informaţii din anchetă", a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă va trimite Corpul de control la Inspectoratul de Poliţie din Constanţa, ministrul a răspuns că "ori de câte ori se justifică".

"Niciun fel de ezitare nu am avut de astfel de evenimente. Dacă e nevoie, voi trimite şi Corp de control. (...) Aştept o informare de la IGPR şi pe baza ei voi judeca dacă este cazul", a spus Predoiu.

Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de procurori, fiind suspectaţi de uciderea a două femei în Constanţa, care au fost descoperite în stare de putrefacţie în datele de 2 iulie şi în 4 septembrie.

Bărbatul ar mai fi fost condamnat în trecut pentru fapte de infracţiuni la viaţa sexuală, furt de vehicule şi conducere fără permis. 
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Mama principalului suspect din cazul celor două crime de la Constanța susține nevinovăția bărbatului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii