Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile părinților îndurerați, după judecarea dosarului 2 Mai „Eu dacă aș face ce a făcut Vlad Pascu, cam ce aș păți?” (VIDEO)

ro

14 Aug, 2024 13:33 391 Marime text
Foto: Mama Robetei Dragomir (stânga), avocat Gabriel Huzoiu (centru), tatăl Robertei Dragomir (dreapta)

După ședința de judecată de astăzi, 14 august 2024, părinții Robertei Dragomir s-au oprit în fața Judecătoriei Medgidia pentru a sta de vorbă cu presa. După deliberările magistraților și după ce au ascultat declarațiile lui Vlad Pascu, aceștia și-au exprimat îndoiala față de susținute în fața instanței de către inculpatul din Dosarul 2 Mai.
 
Știam că se va amâna acest termen, că nu sunt gata expertizele. M-a mirat cererea lui (Vlad Pascu – n.r.), vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții, dar până acum de ce nu i-a îmbrățișat, cât a fost în libertate? (...) Roberta și Sebi nu se mai întorc acasă, ca noi, părinții lor, să-i mai îmbrățișăm. Nu! Dacă se va da în arest la domiciliu, va putea dispărea. Nu-mi spune mie să-l cred pe cuvânt... Nu cred că are cuvânt! (...) Da, este și suferind... Pe copiii noștri nu-i mai doare nimic! Doar pe el îl doare acum. Până acum era sănătos, nu avea nimic. (...) De ce părinții lui nu s-au îngrijit, când trebuia, de el? Atunci trebuia să-l îngrijească! Să aibă grijă de el, să-l supravegheze... Acum vor să-l supravegheze? Când este prea târziu? (...) Sper să nu-i acorde arestul la domiciliu”, a declarat mama Robertei.


 
Tatăl Robertei și-a exprimat, în această speță, și nemulțumirile față de sistemul juridic din România, exemplificând faptul că nu au fost audiați în dosar polițiștii care l-au lăsat liber pe Vlad Pascu, în noaptea tragediei:
 
Eu nu mai înțeleg nimic! Eu dacă aș face ce a făcut Vlad Pascu, cam ce aș păți? Întrebare pentru toată lumea din țara asta. (...) Eu îmi doresc să fie citați (polițiștii – n.r.) aici, cum am fost și noi citați și la Udriște, în zilele acelea, anul trecut, cum ni s-au luat declarații aici, să vină la fiecare termen și polițiștii care au fost de vină. (...) Repet, eu dacă aș fi făcut lucrurile pe care le-a făcut acest inocent, care vrea să pară inocent acum, ce aș fi pățit și unde aș fi fost în momentul de față? (...) Vreau să văd justiția cum își face treaba, cap-coadă!”.


 
Apărătorul unora dintre victimele accidentului de la 2 Mai a afirmat că discuțiile l-au vizat exclusiv pe Vlad Pascu:
 
 „Astăzi, practic, s-a discutat în ceea ce-l privește exclusiv pe Pascu, cu o cerere de schimbare a măsurii preventive. A urmărit să schimbe arestul preventiv cu arestul la domiciliu, iar pe fondul procesului a fost o amânare, întrucât lipsesc două rapoarte de expertiză, prin care se determină cu exactitate ce vătămări au suferit Ionescu și cealaltă persoană vătămată, domnul Coniac”.
 
Întrebat cu privire la argumentele oferite de Vlad Pascu, pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, avocatul a replicat că „argumentele sunt generale pentru inculpați”.
 
Știm cu toții că acestea nu cred că vin din inimă, că sunt învățări din partea avocaților... Li se explică ce trebuie să spună. Nu are de unde să cunoască el toate aspectele pe care le-a precizat în fața instanței, respectiv că urmează să primească o pedeapsă privativă de libertate, dar înainte își dorește să își îmbrățișeze părinții”, a încheiat avocatul Gabriel Huzoiu.  


 
Reamintim că în Dosarul 2 Mai Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
Motivarea avocaților lui Vlad Pascu - „Cu tot respectul, nu avem un document care să arate legătura dintre substanțele din sângele lui Pascu și producerea accidentului” (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii