DGN-Romag SRL, deținută de familia Dușu, obține anularea supraimpozitării pentru Hotelul Intim, din Peninsula Constanța (MINUTA)
DGN-Romag SRL, deținută de familia Dușu, obține anularea supraimpozitării pentru Hotelul Intim, din Peninsula
29 Dec, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1447
Marime text
- Decizia Tribunalului a fost luată în primă instanță și poate fi ulterior atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului au admis cererea societății private și au decis anularea supraimpozitării de 300% a impozitului pentru 2023 pentru hotelul din Zona Peninsulară, monument istoric.
Decizia Tribunalului a fost luată în primă instanță și poate fi ulterior atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
Hotărârea a fost pronunțată în dosarul 4689/118/2023, deschis de DGN-Romag SRL, în calitate de reclamant, în contradictoriu cu Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar.
Cazul s-a aflat în atenția completului CA15 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Costin Smarandi, vicepreședintele instanței.
În minuta deciziei pronunțate acum de Tribunalul Constanța se arată următoarele:
„Admite în parte excepţia de nelegalitate a HCLM Constanţa nr. 442/28.12.2020.
Constată că art. 3 din HCLM Constanţa nr. 442/28.12.2020 este nelegal în măsura în care se interpretează în sensul că exclude de la aplicare prevederile art. 7 din HCLM Constanţa nr. 27/23.02.2016 şi ale art. 168 lit. c din Normele metodologice din 6 ianuarie 2016 de aplicare a Legii nr. 227/2015.
Admite acţiunea formulată de reclamanta DGN-Romag SRL în contradictoriu cu pârâtul Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa.
Anulează în parte decizia de impunere nr. P1304/10.02.2023, respectiv pentru suma reprezentând majorarea de 300% a impozitului aferent anului 2023 pentru clădirea situată în mun. Constanţa, str. Nicoale Titulescu nr. 9 – Hotel Intim, precum şi în totalitate decizia de soluţionare a contestaţiei nr. T50945/12.06.2023.
Obligă pe pârâtul Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa să restituie reclamantei DGN-Romag SRL suma achitată cu titlu de majorare cu 300% a impozitului pentru clădirea situată în mun. Constanţa, str. Nicoale Titulescu nr. 9 – Hotel Intim aferent anului 2023“.
Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
Dacă se va declara recurs în cauză, dosarul va fi trimis pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
Amintim, prin HCL atacată, s-a decis majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2021, pentru imobilul situat în Municipiul Constanța, strada Nicolae Titulescu, nr.9, proprietatea SC DGN-Romag SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.
În speță, este vorba despre Hotelul Intim, situat în Peninsula Constanța.
Acum, Tribunalul a admis cererea DGN-Romag SRL și a dispus restituirea sumelor reprezentând supraimpozitarea, pentru anul 2023.
Despre DGN-Romag SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 29 decembrie 2023, DGN-Romag SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social pe bulevardul Mamaia, nr. 135A-137 și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii.
Firma are puncte de lucru pe strada Industrială, pe Soveja, dar și la Hotel Intim.
Asociați figurează Ion Dușu, George Dușu și Andra Elena Dușu-Petrica, iar administratorul este George Dușu, al cărui nume se leagă și de New Energy & Carbon Capture SRL și DGN F&B SRL (unde este administrator), ambele din Constanța.
Ion Dușu, la rândul său, figurează și în Logistic Park SA, Celco SA, Grupul DD SA, Complex Condor SA, Sulina Estival 2002 SA, AS 94 SRL și Socep SA (membru în Consiliul de Supraveghere), toate din județul Constanța.
Cifrele DGN-Romag SRL arată în 2022 14 angajați, pierderi peste 1,42 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 1,65 de milioane de lei.
Acum, rămâne de văzut dacă municipalitatea va ataca decizia de la Tribunal, favorabilă societății private.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Casa Laskaridis, din Centrul Vechi Constanța, scoasă la vânzare pentru 900.000 de euro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii