Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Traficant prins când ridica un colet cu cannabis. Intenționa să vândă drogurile la festivaluri sau alte evenimente artistice

ro

06 Jul, 2024 14:35 159 Marime text
foto: Pixabay
Un bărbat a fost prins în flagrant delict, la scurt timp după ce ar fi ridicat un colet, expediat din Spania, în care se aflau aproximativ 10 kilograme de canabis, porționate în 24 de pungi vidate.

El, împreună cu alte persoane, intenționa să vândă drogurile la festivaluri sau alte evenimente artistice.


Oficial de la DIICOT

La data de 05.07.2024, procurorii  Direcţiei de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au  pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc.

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că doi inculpați și trei făptuitori (care se sustrag urmăririi penale) au procurat din Spania și introdus pe teritoriul țării droguri de risc (canabis) în scopul comercializării către consumatori din municipiul București și județele limitrofe, cu ocazia unor festivaluri de muzică sau a altor evenimente artistice.

Astfel, pe parcursul cercetărilor efectuate, la data de 05.06.2024, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant la scurt timp după ce a ridicat un colet, introdus în România prin intermediul unei firme de curierat, în care se afla cantitatea de aproximativ 10 kilograme canabis, porționată în 24 de pungi vidate.

Față de inculpat, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu au luat măsura reținerii, ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În continuarea activităților de urmărire penală din cadrul dosarului, pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate alte 400 grame drog de risc (canabis), suma de 155.200 euro (cu privire la care există bănuială rezonabilă că provine din activitatea infracțională a persoanelor cercetate), precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Giurgiu au dispus  față de un alt inculpat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activitățile au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală și  Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citește și:

Tineri prinși pe plajă la Costinești în timp ce fumau o țigară cu substanțe interzise
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii