DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța
DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța- Amintim că dosarul a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin Hotărârea nr. 545/2022, din 28 decembrie 2022, care a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale!
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța sunt așteptați să se pronunțe luni, 15 aprilie 2024, în dosarul în care Daniel Linteş, fostul director al operatorului portuar SOCEP, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru şantaj, în formă continuată (176 acte materiale).
Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.
Cauza se află, potrivit datelor noastre, în atenția magistraților Ștefania Pîrlogea și Virgil Marius Ungureanu, judecători din Curtea de Apel Constanța.
Amintim că dosarul a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin Hotărârea nr. 545/2022, din 28 decembrie 2022, care a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale!
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„În perioada iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunțării unei hotărâri judecătorești prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariați a unor sporuri salariale, directorul general Linteș Daniel, în mod repetat, a constrâns mai mulți angajați să renunțe la drepturile câștigate, în valoare totală estimată de cel puțin 1.411.200 lei, prin semnarea unor declarații autentice în acest sens. În acest sens, dar și în scopul păstrării în patrimoniul societății a sumei respective, inculpatul Linteș Daniel s-a folosit de prerogativele funcției sale privitoare la disponibilizarea salariaților și i-a amenințat pe aceștia că le va fi desfăcut contractul de muncă dacă nu semnează declarațiile respective. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor“. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel
Oficial!
Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp