Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:52 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA îl trimite în judecată pe Marin Ionuț Mircea, fost director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov

ro

25 Jun, 2024 13:16 859 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Marin Ionuț Mircea, la data faptei director al Serviciului Public Local de Termoficare (S.P.L.T.) Brașov pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 

În perioada 2018 – 2023, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, bunuri cu titlu de mită în valoare totală de 270.710,19 lei (container modular cu grup sanitar, generator de curent electric etc).
 
Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care S.P.L.T. Brașov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri.
 
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpatului Marin Ionuț Mircea.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Precizăm că inculpatul Marin Ionuț Mircea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12180 ).
 


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 

 
Procurorii DNA Constanța se opun eliberării condiționate a lui Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României!

 
Ședință ordinară!
DNA Constanța, la un pas să preia, de la Primărie, terenul de pe strada Griviței, pentru noul sediu! (FOTO+DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii