Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorian Popa, chemat în instanță pentru defăimare! Afaceristul Călin Donca îi cere daune de zeci de mii de euro

ro

04 Sep, 2024 14:13 284 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Dorian Popa

Un nou scandal zguduie showbizul românesc! Dorian Popa este vizat de un proces civil, în care este acuzat de afaceristul Călin Donca de defăimare.
 
Pe rolul secției civile a Tribunalului Ilfov a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 1510/93/2024, cu obiectul acțiune în răspundere delictuală.

În acest proces, Donca-Onicioiu Călin și Donca Energy SRL apar ca reclamanți, iar ca pârâți figurează Popa Dorian Laurențiu alături de Universal Music România SRL.

Instanța nu a stabilit încă primul termen pe fond.
 
 
 
Litigiul dintre afaceristul Călin Donca și Dorian Popa
 
Călin Donca a intentat un proces împotriva vloggerului Dorian Popa pentru defăimare susținând că afirmațiile influencerului ar fi avut efecte negative asupra afacerilor sale. Mai mult, afaceristul susține că artistul ar fi întors peste 400 de oameni împotriva sa, pe nedrept, relatează Știri pe Surse.

Drept urmare, presa centrală notează că acesta cere daune morale în cuantum de 30.000 de euro, bani pe care intenționează să-i doneze, la final, unei case de copii.

Tot presa centrală a dezvăluit că Dorian Popa ar fi fost chemat în instanță după ce ar fi susținut că afaceristul Călin Donca l-ar fi înșelat cu investiția în afacerea cu panouri fotovoltaice.


Despre DONCA ENERGY SRL
 
Societatea a fost fondată de Paşcu Răzvan Ioan în 2017, la Brașov, Strada Cosmos nr. 4, sub denumirea de DREAM PILLOW SRL, în care acesta figura ca asociat unic și administrator al firmei, care are ca obiect „alte activități de servicii”.
Potrivit monitorului oficial, din 5 iunie 2019, Pașcu Răzvan Ioan îl cooptează în firmă pe Eteneanu Vlad-Ioan, însă în octombrie 2019, Eteneanu se retrage din firmă.
Conform aceleiași surse, în 2021, Paşcu Răzvan Ioan îi cedează toate părțilșe sociale lui Donca-Oncioiu Călin și iese din firmă, apoi, societatea trece printr-un amplu process de transformare. Își schimbă denumirea din DREAM PILLOW SRL în SOLERA ENERGY GROUP SRL,  se schimbă sediul social din municipiul Brașov, de pe strada Cosmos nr. 4, pe strada Mureșenilor, nr. 28, se radiază toate codurile CAEN, activitatea principală modificându-se în „Producția de energie electrică”.
 
Potrivit anunțului din Monitorul Oficial, din 17 ianuarie 2023, firma lui Donca-Oncioiu Călin se mută pe Calea București nr.54 și înființează două puncte de lucru în municipiul Brașov: primul, pe strada Poienelor, nr.5, iar al doilea, în municipiul Săcele, str. Plugarilor, nr. 17, județul Brașov.
 
De asemenea, se schimbă denumirea societății din SOLERA ENERGY GROUP SRL în DONCA ENERGY SRL.
 
Din data de 6 iunie 2023, Donca-Oncioiu Călin se retrage din funcția de administrator, numind-o în locul său pe Donca-Oncioiu Orianda Giorgiana.
 
Pe 25 martie 2024, Donca-Oncioiu Călin își cesionează părțile sociale către Laţcu Flaviea și Bintintan Doru și o revocă din funcție pe Donca-Oncioiu Orianda-Giorgiana, în locul acesteia venind Lațcu Flaviea.
 
De asemenea, se decide schimbarea sediului social din mun. Săcele, Str. Plugarilor nr. 17, jud. Braşov în mun. Săcele, str. Ciucaş nr. 143, jud. Braşov.
 
Din data de 30.04.2024, asociații Lațcu Flaviea și Bintintan Doru decid schimbarea denumirii din DONCA ENERGY SRL în SOLERA ENERGY GROUP SRL.
 
Potrivit termene.ro, în anul fiscal 2023, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 31.743.770 lei, un profit de 2.041.061 lei cu un număr mediu de 4 angajați.

Despre UNIVERSAL MUSIC ROMANIA SRL

Societatea Universal Music România a fost înființată în 2006, are ca obiect de activitate Activități de realizare a înregistrărilor audio și activități de editare muzicală și are sediul social pe strada Demetri I. Dobrescu, nr.5 din Sector 1, București.

Potrivit termene.ro, acționar unic este UNIVERSAL INTERNATIONAL MUSIC B.V. din Olanda, iar administrator este Feșnic G. Ioana Elisabeta, de numele căreia se leagă și ABBIO CONSULT SRL și MEDIAPRO MUSIC ENTERTAINMENT SRL.

În anul fiscal 2023, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 62.326.061 lei și un profit de 2.795.878 lei, cu 36 de angajați.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Iată de ce a fost trimis în judecată vlogger-ul Dorian Popa! (RECHIZITORIU)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii