Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar DNA Ucraineanul arestat la Constanța pentru cumpărare de influență cere să fie pus în libertate!

ro

03 Jun, 2024 09:57 886 Marime text


Cetățeanul ucrainean acuzat de procurorii DNA Constanța de cumpărare de influență cere să fie pus în libertate! 

Conform portalului instanțelor de judecată, cel în cauză a contestat decizia privind arestarea sa la Curtea de Apel Constanța. 

Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă! 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

„În cursul lunii mai 2024, inculpatul ar fi promis, în mai multe rânduri, unei persoane suma totală de 90.000 USD pentru ca aceasta să-și exercite influența pe care ar fi pretins că o are asupra funcționarilor cu atribuții de control din cadrul a două birouri vamale din județul Constanța, și că-i va determina pe aceștia să permită intrarea pe teritoriul României a 4 (patru) containere ce conțineau replici (cel puțin 990 de cutii/container) ale unor branduri renumite de încălțăminte (inculpatul ar fi promis să remită pentru 3 (trei) dintre containere suma de 20.000 USD/container, iar pentru cel de-al patrulea suma de 30.000 USD).

În contextul de mai sus, la data de 31 mai 2024, inculpatul i-ar fi remis persoanei respective suma de 20.000 USD (în legătură îndeplinirea formalităților vamale doar pentru unul dintre containere), ocazie cu care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 


La data de 01 iunie 2024, inculpatul va fi prezentat magistraților din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, al Gărzii de Coastă, și de sprijinul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și a Biroului Vamal de Frontieră Constanța.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“. 

 
Pe data de 1 iunie 2024, Tribunalul a decis arestarea celui în cauză.

MINUTĂ
 

ÎNCH NR. 119 : În baza art. 224 C. proc. pen., art.223 alin. 2 teza a -II- a din C. proc. pen. rap. la art. 202 din C. proc. pen., admite propunerea D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța formulata în dosarul nr. 37/9/P/2024 din 01.06.2024.


 
În baza art. 224 CPP si art. 223 alin. 2 CPP rap. la art. 202 cod procedura penala, dispune luarea masurii arestului preventiv fata de inculpatul Kyian Oleksii, .., pentru savârșirea infracțiunii de cumparare de influența în forma continuata (4 acte materiale, aferente fiecarui container de interes pentru suspect), fapta prevazuta de art. 6 din Legea 78/2000 raportat la art. 292 alin.1 din Codul Penal, cu aplicarea dispozițiilor art. 35 alin.1 din Codul Penal, pe o perioada de 30 zile, cu începere de la data de 01.06.2024 si pâna la data de 30.06.2024 inclusiv. In baza art. 230 C.p.p., dispune emiterea de îndata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului Kyian Oleksii.
 
În baza art. 275 alin. 3 c.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Ia act ca inculpatul a fost asistat de aparator ales.
 
Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la comunicare.
 
Pronuntata prin punerea hotarârii la dispozitia partilor si a procurorului prin mijlocirea grefei instante, conform art. 405 alin. 1 cod procedura penala, azi, 01.06.2024.


Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Bani mulți și oameni cu „greutate“!
Wise Line Consulting și Strategic Sys SRL - iată cifrele de afaceri ale firmelor din dosarul generalilor Coldea și Dumbravă, foști șefi în SRI

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii