Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani mulți și oameni cu „greutate“! Wise Line Consulting și Strategic Sys SRL - iată cifrele de afaceri ale firmelor din dosarul generalilor Coldea și Dumbravă, foști șefi în SRI

ro

02 Jun, 2024 17:00 1147 Marime text
 
 
  • În cauză, denunțător este omul de afaceri Hideg Robertino Cătălin, patronul companiei Sanimed International, firmă ce a avut în trecut la Constanța, aproximativ 400 de contracte publice.
  • Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaiela Moraru Iorga, șefa Secției de combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
  • În cauză, generalii (r) Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt suspectați de trafic de influență.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Procurorii Anticorupție continuă cercetările specifice în dosarul în care omul de afaceri Hideg Robertino Cătălin, patronul companiei Sanimed International, i-a denunțat la DNA pe generalii Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, Dumitru Dumbravă, fost director al Direcției Juridice din SRI!
 
Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaiela Moraru Iorga, șefa Secției de combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
 
În cauză, generalii (r) Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt suspectați de trafic de influență.
 
Tot de trafic de influență este acuzat și avocatul Doru Trăilă, în timp ce Tocaci Dan este bănuit de complicitate la trafic de influență.
 
Mai departe, în dosar procurorii derulează cercetări specifice și față de două societăți comerciale, respectiv Wise Line Consulting SRL și SC Strategic Sys SRL, din București, suspectate de spălarea banilor.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Așa cum arătam și mai sus, în cauză, denunțător este omul de afaceri Hideg Robertino Cătălin, patronul companiei Sanimed International, firmă ce a avut în trecut la Constanța, aproximativ 400 de contracte publice.
 
Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de mai jos
 
Sute de contracte publice la Constanța!
Ce afaceri are Hideg Cătălin, cel care i-ar fi denunțat la DNA pe generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, foști șefi în SRI (DOCUMENTE)

 
De asemenea, în Ordonanța privind continuarea urmării penale, procurorul Mihaiela Moraru Iorga – șefa Secției de combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - arată, printre altele, că generalii Coldea și Dumbravă erau prezentați „ca fiind fondatorii «statului paralel», persoane puternice, cu influență asupra magistraților, creându-i martorului denunțător convingerea că sunt singurii care te pot salva atunci când «intri în malaxor»“.
 
Mai multe pot fi citite accesând link-ul de mai jos
 
Denunțătorul, sute de contracte publice la Constanța!
Ultima zi pentru depunerea cauțiunilor! Detalii din ancheta DNA - generalii Coldea și Dumbravă, prezentați drept „fondatorii «statului paralel»“


Radiografia firmelor - bani mulți și oameni cu „greutate“!
 
Despre Wise Line Consulting SRL
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 2 iunie 2024, SC Wise Line Consulting SRL (fosta Intell Cube Consulting SRL) a fost fondată în 2018, se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management și are sediul într-un apartament de pe Bulevardul Decebal, București, Sector 3.
 
Wise Line Consulting SRL a avut punct de lucru în Bucuresti, Sectorul 3, pe strada Aristide Pascal.
 
Potrivit Termene.ro, Wise Line Consulting SRL este controlată de Dumitru Dumbravă asociat unic și administrator.
Dumitru Dumbravă mai apare ca administrator în Gutami Wlc SRL.
 
Wise Line Consulting SRL a declarat pentru anul 2023 o cifră de afaceri netă de 6.218.316 de lei, pentru 2022 - 1.797.744 de lei, pentru 2021 - 4.693.003 de lei, pentru 2020 - 1.148.552 de lei, iar pentru 2019 cifra de afaceri netă declarată a fost de 533.224 de lei.         
 
Wise Line Consulting SRL a declarat pentru anul 2023 un profit net de 3.040.255 de lei, pentru 2022 - 693.344 de lei, pentru 2021 - 3.646.710 de lei, pentru 2020 - 938.294 de lei și pentru 2019 - 451.801 de lei.
 
Pentru anul 2018, pierderea netă declarată a fost de 18.950 de lei, potrivit Termene.ro.  
 
Conform sursei, Wise Line Consulting SRL nu a declarat nici salariat în anii mai sus precizați.
 
Despre Gutami Wlc
    
Firma Gutami Wlc a fost fondată în acest an (2024), are sediul pe strada Banul Antonache, din București, Sector 1, se ocupă de activități ale holdingurilor și este controlată de asociații Gutami România Holding SRL, cu 85 %, și Wise Line Consulting SRL, cu 15 %, din Bucuresti.
 
Ca administratori apar - potrivit Termene.ro - Dumbravă Dumitru dar și Pek E/V Zhang Gerrit Jan și Wagenaar Wieger, din Olanda.
 
Despre Gutami Romania Holding SRL
 
Gutami Romania Holding SRL a fost fondată în 2023, se ocupă de activități ale holdingurilor, are sediul pe strada Banu Antonache, din București, Sector 1, este controlată de compania Gutami Emas BV, din Țările De Jos, iar ca administrator apare Pek Gerrit Jan.
 
Pentru anul 2023, Gutami Romania Holding SRL a declarat o pierdere netă de 25.139 de lei.
 
Despre Strategic Sys SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Strategic Sys SRL a fost fondată în 2020, se ocupă de activități de inginerie și consultanta tehnică legate de acestea, are sediul pe Splaiul Unirii, București, Sector 3, iar asociați cu părți egale sunt Cocoru Dumitru și Florian Coldea.
 
Cocoru Dumitru apare ca administrator.
 
Potrivit Termene.ro, Cocoru Dumitru mai apare în Justsys Software SRL și în Strategic Assets SRL, Florian Coldea mai apare în Strategic Assets SRL
 
SC Strategic Sys SRL a declarat pentru 2023 o cifră de afaceri netă de 6.119.796 de lei, pentru 2022 - 2.945.093 de lei, pentru 2021 - 4.483.572, iar pentru 2020 cifra de afaceri netă a fost de 639.739 de lei.  
 
Profitul net declarat de Strategic Sys SRL pentru anul 2023 a fost de      4.837.140 de lei, pentru 2022 - 2.690.565 de lei, pentru 2021 - 4.310.955 de lei, și 573.775 de lei pentru 2020. 
 
Numărul mediu angajați a fost în 2023 – patru, unul în 2022, doi în 2021 și unul în 2020.
 
Despre Justsys Software SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Justsys Software SRL a fost fondată în 2017, se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management, are sediul pe Splaiul Unirii, din București, Sector 3, iar Cocoru Dumitru, apare ca asociat unic și administrator.
 
Cifra de afaceri netă declarată pentru anul 2023 a fost de 217.842 de lei, în timp ce profitul net a fost de 171.045 de lei.
 
Despre Strategic Assets SRL
 
SC Strategic Assets SRL a fost fondată în 2021, se ocupă de „agenții imobiliare“, are sediul tot pe Splaiul Unirii, din București, Sector 3, și este controlată de asociații Cocoru Dumitru și Florian Coldea. Cocoru Dumitru apare ca administrator. Pentru anul 2023, Strategic Assets SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 2.056.458 de lei și un profit net de 1.627.894 de lei, potrivit Termene.ro.  
 
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

 

„În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpați (cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpați a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranșe egale.
În contextul menționat mai sus, în aceeași perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială în sumă de aproximativ 100.000 euro.
 
In cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
 
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
De asemenea, inculpații vor depune o cauțiune în valoare de 500.000 lei (stabilită față de cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București), respectiv 150.000 lei (cu privire la cel de-al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, sau prin constituirea unor garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita acelorași sume de bani, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.
 
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile penale, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Generalul (r) Florian Coldea, fost prim adjunct al SRI, a achitat cauțiunea impusă de procurorii DNA!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii