Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar instrumentat de DIICOT O femeie ar fi adus droguri de la Paris, prinsă de gardieni la festivalul Sunwaves! (RECHIZITORIU)

ro

12 Jul, 2024 17:00 625 Marime text
Foto ilustrativă

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța a trimis-o în judecată, la mijlocul lunii iunie, pe Garay Randon Paula, cu cetățenie franceză, suspectată de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Potrivit rechizitoriului, aceasta ar fi fost prinsă cu MDMA și Ketamină pe data de 5 mai 2024 de către agenții de pază care asigura accesul în cadrul festivalului Sunwaves din Mamaia. Conform aceleiași surse, drogurile ar fi fost aduse din Paris.
 
Rechizitoriu
 

„La data de 05.05.2024, ora 1825, jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța au fost sesizați de către agentul de pază, (...) din cadrul firmei (...) ce asigură accesul în cadrul Festivalului din Stațiunea Mamaia, cu privire la faptul că, la punctul de control acces, a fost depistată o persoană de sex feminin, care are asupra sa mai multe pliculețe autosigilante, transparente, ce conțineau o substanță pulverulentă, de culoare roz. În acest sens, s-a procedat la legitimarea persoanei respective, prilej cu care a declarat că (...) este cetățan francez. Totodată, au fost ridicate patru pliculețe autosigilante, de mărimea 8/6 cm, transparente, ce conțineau o substanță pulverulentă de culoare roz și patru pliculețe autosigilante, de mărimea 4/3 cm, transparente, ce conțineau o substanță pulverulentă de culoare roz, substanțe ce au fost introduse într-un plic de hârtie, sigilat. (...) Cu acest prilej, numita a relatat că a cumpărat aceste substanțe din Paris, de la un bărbat (...)”, se arată în rechizitoriu.

 
Rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT poate fi citit în integralitate în secțiunea „Documente”.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe data de 06.05.2024, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a inculpatei Garay Randon Paula.

 
MINUTA
 
În dosarul nr. 3101/118/2024
 

Soluția pe scurt: În baza art. 224 C. proc. pen., art.223 alin. 2 teza a -II- a din C. proc. pen. rap. la art. 202 din C. proc. pen., admite propunerea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa formulată în dosarul nr. 401/50/P/2024 din 06.05.2024. În baza art. 224 CPP şi art. 223 alin. 2 CPP rap. la art. 202 cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatei GARAY RENDON PAULA ANDREA, (...) cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, prevăzută de art. 2 alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 143/2000, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 06.05.2024 şi până la data de 04.06.2024 inclusiv. In baza art. 230 C.p.p., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei GARAY RENDON PAULA ANDREA. În baza art. 275 alin. 3 c.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 cod procedură penală, onorariul doamnei traducător Nedelcu Raluca, în cuantum de 400 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Tomis Translations SRL. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţe, conform art. 405 alin. 1 cod procedură penală, azi, 06.05.2024.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Droguri la Sunwaves! Cetățean britanic, condamnat la Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii