Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Impex Romcatel, amânat. Firma s-a implicat în licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului

ro

30 Jan, 2020 00:00 2150 Marime text


Procesul în care este acuzată firma ce a actualizat documentaţia pentru licitaţia organizată în vederea restaurării Cazinoului din Constanţa a fost amânat. Noua înfăţişare a fost fixată pentru data de 12 februarie, după ce SC Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA şi unul dintre reprezentanţii săi au depus cerere de amânare.
 
Societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi sub acuzaţia de înşelăciune. Potrivit anchetatorilor, faptele ar fi fost comise în legătură cu reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui, proiect desfăşurat în perioada 2008 - 2011. Prejudiciul creat, spun procurorii, s-ar ridica la 1.236.296,06 lei.
 
Alături de Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA este judecată şi Viorica Frunză, asociatul majoritar şi administratorul societăţii, dar şi contabilul-şef Iulia Ursache, acuzaţiile aduse de procurori fiind tot de înşelăciune.
 
În ce priveşte documentaţia pentru Cazino, firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit în anul 2018, prin procedură simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - Actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei.
Ulterior, societatea s-a înscris şi la licitaţia pentru contractul de reabilitare propriu-zisă a Cazinoului, fiind partener al firmei Eldiclau, însă a fost desemnată câştigătoare un alt consorţiu.
 
Citeşte şi:
 
A întocmit actele pentru restaurarea Cazinoului
Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare, din nou în atenţia judecătorilor

Partenerul Eldiclau pentru Cazino, acuzat de înşelăciune
O nouă înfăţişare în procesul Impex Romcatel Cercetare Proiectare

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii