Dosarul Retrocedărilor și retrocedările din zona (Anadalchioi) Brătianu Alin Horațiu Dima a dat în judecată Statul Român!
Dosarul Retrocedărilor și retrocedările din zona (Anadalchioi) Brătianu: Alin Horațiu Dima a dat în judecată
25 Apr, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1308
Marime text
- În Dosarul Retrocedărilor, Alin Horațiu Dima a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare, iar în dosarul vizând retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu, acesta a fost achitat printr-o decizie definitivă a instanței de judecată.
- În luna martie 2024, Tribunalul București a anulat cererea de chemare în judecată a Statului Român formulată de Alin Horațiu Dima, în acel proces Dima solicitând cheltuieli de judecată de peste 28.000 de euro, daune materiale de peste 273.000 de euro și daune morale de 264.500 de euro.
- Acțiunea de la București a fost anulată de instanță pe motiv că nu a fost achitată taxa de timbru judiciar.
- Noul dosar civil contra Statului Român se află acum în atenția Judecătoriei Constanța.
Dosarul are indicativul 11964/212/2024 și a fost înregistrat miercuri, 24 aprilie 2024, pe rolul Secției Civile a Judecătoriei.
Părți în dosar sunt Alin Horațiu Dima, în calitate de reclamant, și Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de pârât.
Obiectul dosarului este reprezentat de o „acțiune în răspundere delictuală“.
Dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în proces.
În Dosarul Retrocedărilor, Alin Horațiu Dima a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare, iar în dosarul vizând retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu, acesta a fost achitat printr-o decizie definitivă a instanței de judecată.
Detalii complete despre achitarea din dosarul vizând retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu pot fi accesate în articolul
„Bombă“ de la București!
Achitări în dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu - Constanța
Detalii despre condamnările dictate de instanța supremă în Dosarul Retrocedărilor din Constanța pot fi accesate în articolele
UPDATE. Condamnări în Dosarul Retrocedărilor de la Constanţa
și
117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro
Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, judecata pas cu pas (documente)
Mai trebuie spus că, în luna martie 2024, Tribunalul București a anulat o acțiune civilă deschisă de Alin Horațiu Dima contra Statului Român prin Ministerul Finanțelor publice, în cauză fiind vorba, de asemenea, despre o „acțiune în răspundere delictuală“.
Dosarul de la București are indicativul 31710/3/2023 și, la data de 5 martie 2024, Tribunalul a decis anularea cererii de chemare în judecată.
Reclamant în cauză este Alin Horațiu Dima, iar Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice este pârât.
Împotriva Încheierii de anulare a cererii se mai poate face o cerere de reexaminare, în termen de 15 zile de la comunicare.
În Încheierea din 5 martie 2024, se arată că, în proces, reclamantul a solicitat „pronunţarea unei hotărâri prin care să se dispună:
1.Obligarea pârâtului la plata sumei de 28.574 euro, reprezentând cheltuieli de judecată;
2.Obligarea pârâtului la plata sumei de 273.742 euro, reprezentând daune materiale;
3.Obligarea pârâtului la plata sumei de 264.500 euro, reprezentând daune morale“.
Cererea privind obligarea statului la plata daunelor solicitate nu a mai apucat însă fie judecată, căci instanța a anulat cererea, pentru neachitarea taxei de timbru.
Au arătat judecătorii din București în Încheierea de anulare că „reclamantul nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege, în sensul că nu a făcut dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 33961 lei, astfel că va dispune anularea cererii“.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, pna.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii