Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fals polițist, acuzat că a controlat și „amendat” o patroană de magazin din Eforie Sud, în atenția Judecătoriei Constanța

ro

19 Sep, 2024 17:00 707 Marime text
Foto cu rol ilustrativ - sursa: ZIUA de Constanța

Judecătoria Constanța a amânat cauza în dosarul în care un bărbat este acuzat că ar fi făcut rost de 1.000 de lei, după ce ar fi controlat un magazin din Eforie Sud, folosind o legitimație și o insignă de polițist.
 
Cel trimis în judecată într-un dosar de înșelăciune înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța se numește Grigore Tudor. La ultimul termen de judecată, instanța a dispus amânarea cauzei și a fixat nou termen la finalul lunii noiembrie.
 

 
Oricare va fi decizia instanței, va putea fi contestată.
 
Ce spun procurorii despre modul în care ar fi acționat inculpatul
 
Prin rechizitoriul din data de 23.01.2024 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța s-a dispus trimiterea în judecată a  inculpatului  sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune și uzurparea de calitați oficiale, constând în aceea că, la data de 21.07.2023 în jurul orei 15.30, folosind o legitimație și insignă de polițist, acesta s-a deplasat la magazinul din Eforie Sud, unde si-a declarat calitatea nereală de polițist, după care a procedat la efectuarea unui control inopinat, ocazie cu care a constatat încălcarea mai multor prevederi legale (neafișarea prețului produselor comercializate), aspect ce a determinat persoana vătămată să-i remita suma de 1000 lei care îi aparţinea, pentru a nu-i aplica o sancțiune contravențională, suma pe care inculpatul şi-a însuşit-o.
 
Surse de documentare: portaljust.ro și rejust.ro
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Jaf în seara de Crăciun Doi bărbați suspectați că au tâlhărit un copil ucrainean în Parcul Tăbăcărie, după ce s-ar fi dat drept polițiști, sătui de arestul preventiv. Vor acasă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii