Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Verii 2017 De la Constanţa la Curtea Supremă. Asociaţia Eurocult a ajuns la Înalta Curte în procesul cu Municipiul Constanţa

ro

08 Jan, 2020 00:00 2458 Marime text

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt chemaţi să dezlege iţele în procesul intentat de Asociaţia Eurocult Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Constanţa. Cazul a ajuns pe masa Curţii Supreme după ce reprezentanţii Asociaţiei Eurocult s-au arătat nemulţumiţi de soluţiile primite la instanţele constănţene în proces. Mărul discordiei îl constituie Festivalul Verii 2017.
 
Pe rolul Secţiei 1 Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie A României a fost înregistrat recent dosarul în care Asociaţia Eurocult a dat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa. Potrivit cererii de chemare în judecată, formulată de reprezentanţii asociaţiei încă din anul 2018 şi citată pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale www.rolii.ro, cazul priveşte ediţia 2017 a Festivalului Verii.
 
Concret, reprezentanţii Eurocult le-au cerut judecătorilor să oblige UAT Municipiul Constanţa la plata sumei de 442.804,50 de lei, suma „reprezentând 30% din valoarea contractului de finanţare nerambursabilă nr. (...) din 11.07.2017 privind «Festivalul Verii 2017», respectiv tranşa a II-a“. Totodată, Eurocult a solicitat şi obligarea UAT Municipiul Constanţa la plata cheltuielilor de judecată din respectivul procesul.
 

Ce a susţinut UAT Municipiul Constanţa

 
În replică, reprezentanţii UAT Municipiul Constanţa au cerut respingerea acţiunii Eurocult, ca neîntemeiată. Concret, reprezentanţii municipalităţii au argumentat, printre altele, că „reclamanta Asociaţia Eurocult nu a depus întreaga documentaţie justificativă ci, ca urmare a solicitărilor reclamantului, a completat parţial documentele lipsă prin adresele depuse la 29.03.2018 şi respectiv la 30.03.2018, astfel încât potrivit art. 8.8 din contractul de finanţare nerambursabilă nr. (...) din 11.07.2017, termenul de verificare a documentaţiei justificative a fost întrerupt, tocmai ca o consecinţă a activităţii defectuoase desfăşurate de către reclamantă“.
 
După analizarea tuturor documentelor din proces, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să respingă acţiunea intentată de Asociaţia Eurocult, ca nefondată. Împotriva acestei decizii Eurocult a declarat apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Constanţa. Totuşi, judecătorii acestei instanţe au respins apelul Eurocult, considerându-l tardiv formulat.
 
În această situaţie, reprezentanţii asociaţiei s-au adresat judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în recurs. Aşa cum am menţionat la început, cazul a fost înregistrat recent pe rolul instanţei supreme, aşa încât nu a fost stabilit încă primul termen de judecată.
 
Citeşte şi:
 

Judeţul Constanţa a dat în judecată Fundaţia Clopot şi Asociaţia Eurocult. Ce spun reprezentanţii entităţilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii