Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul dublei crime din județul Constanța! „Inculpatul le-a cunoscut pe victime prin intermediul unei publicații de pe internet, care oferă servicii sexuale”

ro

10 Sep, 2024 16:18 374 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Noaptea trecută, 09 septembrie 2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea a două persoane, un bărbat și o femeie, cu suspiciunea că aceștia ar fi fost implicați în uciderea a două femei ale căror cadavre au fost găsite într-o stare avansată de putrefacție, conform spuselor anchetatorilor.
 
Cele două victime se pare că au fost ucise în același mod de către același individ. Nu știm deocamdată cu certitudine cauza morții, întrucât starea de putrefacție a victimelor a împiedicat medicii legiști experți să ne lămurească efectiv despre cauza morții. La una dintre victime deocamdată nici nu avem toate rezultatele histopatologice sau toxicologice la dispoziție”, a transmis procurorul criminalist Sadîc Zafer, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Ce spun anchetatorii despre suspectului principal
 
În cursul investigațiilor, anchetatorii au stabilit că acesta are un cazier bogat încă de pe vremea când era minor, iar în cazul dublei crime ar fi încercat să obțină bani și alte bunuri de la cele două victime, prin mijloace frauduloase.
 
Procurorii spun că acesta le-ar fi cunoscut pe victime prin intermediul unei publicații de pe internet, care oferă servicii sexuale.
 
Ce acuzații revin în sarcina celor doi inculpați din dosar
 
Procurorii spun că inculpatul este acuzat de comiterea a două infracțiuni de omor calificat.
„Adică fapte comise cu premeditare și în scop de jaf, respectiv două infracțiuni de tâlhărie, împotriva celor două victime, infracțiunea în formă continuată de conducere fără permis, întrucât nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și acces ilegal la un sistem informatic, întrucât a accesat fără drept telefoanele mobile ale victimei. De altfel, unul dintre telefoanele mobile ale victimei a fost vândut unei persoane din localitatea Sinoe, a fost găsit și recuperat, iar celălalt telefon mobil a fost găsit asupra femeii inculpate din dosar, pe care îl folosea și în cursul zilei de ieri.
 
Inculpata are patru copii minori în întreținere și care a fost acuzată, printre altele, pe lângă tăinuire și favorizarea făptuitorului și pentru rele tratamente aplicate minorului, întrucât, din investigații a rezultat că aceasta l-a găzduit pe inculpatul suspectat pentru omor, că ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența copiilor, ar fi ținut cadavrul vreo două zile în locuință de față cu copiii minori și există indicii că s-ar fi comportat violent față de acești copii minori ai săi”, a afirmat magistratul Sadîc Zafer.
 
Când au fost ucise victimele
 
„Pe prima dintre victime se pare că a ucis-o în locuința închiriată de aceasta, în Constanța, pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, pe data de 2 iulie 2024, iar pe cea de-a doua victimă a ucis-o la data de 27 august 2024, în Năvodari, în locuința în care era găzduit de inculpata care a fost reținută în dosar”, a afirmat procurorul Sadîc Zafer.
 
Cum ar fi încercat suspectul să-și piardă urma
 
Anchetatorii susțin că în cazul ambelor crime a fost același mod de operare.
 
Date din anchetă au condus la ipoteza de lucru că a fost același mod de operare al inculpatului reținut, în sensul că le-a reținut cu scopul de a le deposeda de autoturisme.
Pe prima victimă a deposedat-o de un autoturism Audi A4, pe care, ulterior, l-a înstrăinat, a făcut schimb cu alte persoane din județul Tulcea. Acele persoane, după înstrăinări succesive, au înmatriculat autoturismul în Bulgaria. Au fost descoperite persoanele din Bulgaria, au fost descoperite documentele, s-a stabilit că inculpatul este cel care ar fi înstrăinat acel vehicul.
Celei de-a doua victime i-a sustras autoturismul marca BMW seria 1, pe care l-a condus pe drumurile publice, iar pe data de 3 septembrie a.c., în timp ce rula între Sinoe și Mihai Viteazu, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat, așa încât inculpatul a ajuns la spital, iar mașina victimei a fost distrusă
După efectuarea investigațiilor, s-a stabilit că cele două telefoane mobile ale ultimei victime au fost sustrase de inculpat laolaltă cu suma de 11.000 de lei, pe care o avea în mașină, bani pe care i-a cheltuit, a plătit pentru victimă chiria locuinței pe care o avea, a unei camere la un hotel, pe care o ocupa, a accesat unul din telefoanele victimei pentru a lăsa de înțeles că victima ar fi în viață și că ar urma să plătească chiria neachitată”, a spus magistratul.
 
Ce ar fi făcut suspectul cu banii sustrași de la o victimă
 
„Banii pe care i-a luat, i-a cheltuit, pe lângă plata chiriei și pentru a-și plăti niște datorii personale sau pentru a cumpăra, se pare, substanțe cu efect halucinogen. Se pare, din indicii, că inculpatul și cu gazda sa, căreia îi tot spunea „iubi”, ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența minorilor. Cei 4 copii minori ai femeii. Și aceasta a fost reținută în cursul nopții trecute”, a punctat procurorul criminalist.
 
 
Ce pedeapsă se aplică în cazul omorului calificat
Potrivit anchetatorilor, „în cazul omorului calificat, poate fi pedeapsa detențiunii pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi, respectiv alte infracțiuni care sunt pedepsite cu închisoarea”
 
Ambii inculpați s-au prevalat de dreptul la tăcere, astfel neputând coopera cu organele de anchetă.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Două zile au locuit cu un cadavru în casă! Ce se întâmplă cu copiii ridicați de DGASPC Constanța din casa suspecților anchetați într-un dosar de omor (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii