Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma care amenajează piscina de pe plaja Caelia, proces la Curtea de Apel cu Primăria Constanța! Cine a câștigat în primă instanță (MINUTA)

ro

11 Jul, 2024 17:00 970 Marime text
  • BC Cogen Management SRL este deținută pe jumătate de Constantin Bucur, acționarul majoritar al FC Gloria Buzău SA.
  • Compania amenajează piscina exterioară de pe plaja Caelia.
BC Cogen Management SRL, societatea care amenajează piscina de pe plaja Caelia, din Mamaia, a atacat la Curtea de Apel Constanța o decizie nefavorabilă primită de la Tribunal!
 
Decizia a fost luată într-un proces deschis de compania privată în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar și Primăria Municipiului Constanța – Direcția Generală Poliția Locală – Serviciul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcțiilor.
 
Dosarul are indicativul 4056/118/2024, iar obiectul este reprezentat de o cerere formulată de BC Cogen Management SRL pentru emiterea unei ordonanțe președințiale, solicitarea fiind însă respinsă de Tribunalul Constanța.
 
Astfel, în primă instanță, procesul a fost câștigat de municipalitate.
 
Iată minuta deciziei de la Tribunal, atacată acum la Curtea de Apel:
 
„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta BC Cogen Management SRL în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Constanța prin Primar şi Primăria Municipiului Constanța – Direcția Generală Poliția Locală, Serviciul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcțiilor privind emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, ca inadmisibilă.
Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare.
Cererea de apel se va depune la această instanţă sub sancţiunea nulităţii“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Traian Laurențiu Iancu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Acum, dosarul a ajuns pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, în urma apelului declarat de reprezentanții BC Cogen Management SRL.
 
Primul termen în judecarea apelului a fost stabilit la data de 12 august 2024, de la ora 10.00.
 
Amintim, acesta nu este singurul litigiu pe care BC Cogen Management SRL îl are în instanță cu Primăria Constanța.
 
Nu mai departe de finele lunii iunie 2024, o altă cerere privind emiterea unei ordonanțe președințiale formulată de compania privată în contradictoriu cu municipalitatea și Poliția Locală – Serviciul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcțiilor a fost declinată către Tribunalul București.
 
Este vorba despre dosarul 4047/118/2024*, cauză în care judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței și au declinat dosarul către tribunalul din Capitală, hotărârea fiind fără cale de atac.
 
Potrivit datelor noastre, dosarul respectiv s-a aflat la Tribunalul Constanța în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Luminița Popescu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Detalii despre acest proces pot fi consultate în articolul
Procesul deschis de firma care amenajează piscina de pe plaja Caelia se mută la București. Primăria Constanța, pârâtă
 
Despre BC Cogen Management SRL
 
Așa cum se arăta în edițiile anterioare, BC Cogen Management SRL este deținută pe jumătate de Constantin Bucur, acționarul majoritar al FC Gloria Buzău SA, iar compania amenajează piscina exterioară de pe plaja Caelia.
 
Mai exact, construcția vizează o piscină exterioară și puncte adiacente, în zona Caelia din Mamaia, construcția fiind autorizată de către Primăria Constanța prin AC 241 din data de 19 martie 2024, pentru subsector 15, de pe plaja turistică Mamaia IV.
 
Detalii despre această investiție pot fi consultate în articolul
Investiții Constanța
Constantin Bucur, acționarul majoritar de la FC Gloria Buzău SA, investește în Mamaia. Firma sa, BC Cogen Management SRL, va amenaja o plajă

 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 11 iulie 2024, BC Cogen Management SRL a fost înființată în 2020, are sediul social în București, pe strada Grigore Mora și se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management.
 
Firma are două puncte de lucru în Mamaia.
 
Asociați sunt Constantin Bucur și Constantin Alin Bucur, primul fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Constantin Bucur se leagă și de Vest-Energo SA, FC Gloria Buzău SA (95,51%), Marinarul Prodimpex SRL, Golf Oil Company SRL, Biotech Industries SRL, Glax One SRL, Esco Energo Services SRL și Med Work Professional SRL.
 
La rândul său, numele lui Constantin Alin Bucur se leagă și de A&I Surface Protect SRL și Angels Beach 11 SRL.
 
În 2023, BC Cogen Management SRL a declarat 0 angajați, profit peste două milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 3,56 de milioane de lei.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța în procesul intentat de societatea privată municipalității.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesul deschis de firma care amenajează piscina de pe plaja Caelia se mută la București. Primăria Constanța, pârâtă
 
Investiții Constanța
Constantin Bucur, acționarul majoritar de la FC Gloria Buzău SA, investește în Mamaia. Firma sa, BC Cogen Management SRL, va amenaja o plajă

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii