Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene! Sentință definitivă într-un dosar al DNA Constanța!

ro

27 Jun, 2024 09:48 383 Marime text

 
  • Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă într-un dosar al procurorilor DNA Constanța! Conform portalului instanțelor de judecată, instanța de apel a menținut în parte decizia Tribunalului Constanța, nr. 216/2023, din 22.05.2023, prin care cel deferit justiției - trimis în judecată pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, a fost condamnat în primă instanță la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.

Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondat apelul declarat de „inculpatul Pană Iulian împotriva sentinței penale nr. 216/22.05.2023, pronunațată de Tribunalul Constanța în dosarul penal nr. 5818/118/2020“, însă a admis apelul părții civile Ministerul Agriculturii şi APIA împotriva aceleiați sentințe penale, pe care o desființează în parte. 

În rejudecare, Curtea de Apel a decis obligarea inculpatului „Pană Iulian în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociația Udrica Ciobanu la plata către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării RuraleAgenţia de Plăți şi Intervenţie pentru Agricultură a sumei de 462.558,93 lei, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi calculate potrivit Codului de procedură fiscală, de la data efectuării fiecărei plăţi, până la data achitării integrale a debitului principal“.

Decizia este definitivă


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă într-un dosar al DNA Constanța! Procurorii au calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii