Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:52 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost angajat al Penitenciarului Tulcea, condamnat cu executare, nemulțumit de pedeapsă

ro

06 Nov, 2020 00:00 2154 Marime text
  • Inculpatul ar fi introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.

Un fost angajat al Penitenciarului Tulcea, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța și ulterior condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, este nemulțumit de pedeapsă!
 
Fostul comisar de penitenciare a contestat decizia de condamnare pronunțată de Tribunalul Tulcea, acțiunea fostului angajat al Penitenciarului Tulcea fiind trimisă spre soluționare instanței competente, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit DNA, inculpatul este acuzat de luare de mită în formă continuată, introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada martie - aprilie 2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
 
De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.
 
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei.
 

În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile, imobile și asupra unor sume de bani ce aparțin inculpatului.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Citește și
 
Pronunțare amânată în dosarul angajaților SPIT, achitați în primă instanță

Interceptări din dosarul „procurorului DIICOT” trimis în judecată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța


Toți inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au făcut înțelegeri cu DNA Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii