Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu Primăria Năvodari se opune dizolvării Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Iscru, din Dăeni (DOCUMENTE)

ro

14 May, 2024 13:44 824 Marime text
Pr. Mădălin Adrian Iscru
  • Bizantine Art Proiect SRL fusese înfiițată în Năvodari, ulterior sediul social fiind schimbat în Babadag.
  • Primăria Năvodari se opune acum dizolvării companiei întrucât aceasta ar mai avea debite restante la bugetul local.
  • Bizantine Art Proiect SRL este controlată de Vatopediou Holding SRL, la rândul său deținută de Marinela Iscru, soția preotului Mădălin Adrian Iscru, din Dăeni.
  • Prin Bizantine Art Proiect SRL, Marinela Iscru a fost parteneră de afaceri cu Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu, în companiile vizate de scandalul recoltării stufului din Delta Dunării, transformat în pășune.
  • Iscru și Stănescu s-au retras din companiile vizate de scandal în toamna 2023.
  • La rândul său, Bizantine Art Proiect SRL a obținut mai multe contracte publice în județele Constanța și Tulcea, dar și în alte județe ale țării.
  • Dosarele în care a fost contestată dizolvarea și lichidarea Bizantine Art Proiect SRL se află pe rolul Tribunalului Tulcea.
  • Pentru o mai ușoară parcurgere a textului, istoricul și detaliile legate de 2AOP Architecture SRL, Rebranding Premium SRL, Restart Premium SRL, Vatopediou Holding SRL și Bizantine Art Proiect SRL sunt disponibile în Secțiunea Document.
  • În Secțiunea Document este disponibilă și Încheierea Tribunalului Tulcea prin care au fost conexate dosarele vizând lichidarea Bizantine Art Proiect SRL.
Primăria Năvodari a atacat în instanță decizia de dizolvare și lichidare a companiei Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Mădălin Adrian Iscru, din Dăeni, fost partener de afaceri al lui Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu!
 
Dosarul vizând plângerea Primăriei Năvodari a fost înregistrat în decembrie anul trecut pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Tulcea, iar judecătorii tulceni au decis în luna aprilie să conexeze cazul la unul deschis încă din luna noiembrie 2023.
 
Cererea Primăriei Năvodari va fi analizată de judecătorii tulceni la data de 6 iunie 2024.

Primăria Orașului Năvodari

 
Firma Bizantine Art Proiect SRL fusese înfiițată în Năvodari, iar primăria se opune acum dizolvării companiei întrucât aceasta ar mai avea debite restante la bugetul local, după cum vom arăta mai jos.
 
Amintim, în ultimii doi ani, compania Bizantine Art Proiect SRL a câștigat mai multe contracte publice în Constanța și Tulcea, dar și în județele Suceava și Botoșani.
 
Decizia privind dizolvarea societății a fost luată, la data de 30 octombrie 2023 de către Vatopediou Holding SRL (deținută de Marinela Iscru), prin administrator Raluca Mădălina Lipan.
 
Se arată în Monitorul Oficial al României Nr. 5336/28.11.2023 că asociatul unic Vatopediou Holding SRL a decis „dizolvarea și lichidarea simultană“, precizându-se că „societatea nu are active sau pasive“
 
Stuful din Delta Dunării
 
Amintim aici, în octombrie 2023 a fost difuzată ancheta „România, te iubesc“, la PRO TV, unde se vorbea pe larg despre parteneriatul de afaceri dintre companiile deținute de Marinela Iscru și Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului Paul Stănescu, pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, transformat în pășune.
 
Senatorul PSD Paul Stănescu

Detalii despre acest parteneriat pot fi consultate în articolul
 
Parchetul European a intrat pe fir!
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

 
Una dintre societățile în care familia Iscru era parteneră cu fiul senatorului Paul Stănescu este Biodelta Resurse SRL, companie în care Bizantine Art Proiect SRL intrase prin intermediul asociatului Popa Octavian Julius, al cărui nume se regăsește și în Stuf Delta Production SRL (intrată în insolvență).
 
Atât Marinela Iscru, cât și Ștefan Alexandru Stănescu s-au retras în toamna 2023  din firmele vizate de subvențiile pentru stuful din Delta Dunării.
 
Ștefan Alexandru Stănescu s-a retras din Ecologic Danube SRL și Biodelta Resurse SRL la data de 13 noiembrie 2023, iar Marinela Iscru s-a retras din cele două firme pe 24 noiembrie 2023.
 
Pentru a reveni la Bizantine Art Proiect SRL, în data de 30 octombrie 2023, Marinela Iscru, prin Vatopediou Holding SRL, a decis dizolvarea și lichidarea Bizantine Art Proiect SRL.
 
Detalii despre contractele publice obținute prin Bizantine Art Proiect SRL pot fi consultate în articolul
 
Legături cu scandalul stufului din Deltă
Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, fost partener al fiului senatorului PSD Paul Stănescu, în dizolvare! (DOCUMENTE)

 
Primăria Năvodari, demers la Tulcea
 
Ulterior deciziei de dizolvare, Primăria Năvodari a demarat procedurile legale pentru recuperarea sumelor apreciate ca fiind restante de la compania ce urma să fie dizolvată.
 
Astfel, au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Tulcea dosarele cu indicativul 1737/88/2023 și 1778/88/2023,  ultimul fiind recent conexat primului, prin Încheierea 469/2024 din 16 aprilie 2024 a judecătorilor Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
În Încheierea 469/2024 se precizează că „prin plângerea formulată, Primăria oraşului Năvodari a solicitat anularea Încheierii nr. ####/07.11.2023 de admitere a Cererii de menţionare nr. 23602/03.11.2023, referitoare la dizolvarea şi lichidarea societăţii Bizantine Art Proiect S.R.L. şi obligarea acesteia la acoperirea prejudiciului în sumă de 355 lei produs bugetului local al oraşului Năvodari, reprezentând contravaloare impozit calculat pentru 2 mijloace de transport, pentru anii (...)“.
 
Amintim, Bizantine Art Proiect SRL fusese înființată în 2021, cu sediul social în Năvodari, pe strada Prelungirea D13.
 
Ulterior, sediul social al firmei a fost mutat în Babadag.
 
Acum, plângerea formulată de Primăria Năvodari va fi analizată de judecătorii tulceni în dosarul 1737/88/2023, ce va fi analizat de instanță la data de 6 iunie 2024.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Tribunalul Tulcea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit Registrului Comerțului consultat la zi (14 mai 2024), numele Marinelei Iscru, soția preotului Mădălin Adrian Iscru, se leagă de companiile 2AOP Architecture SRL, Rebranding Premium SRL și Restart Premium SRL, alături de Vatopediou Holding SRL.
 
Pentru o mai ușoară parcurgere a textului, istoricul și detaliile legate de 2AOP Architecture SRL, Rebranding Premium SRL, Restart Premium SRL, Vatopediou Holding SRL și Bizantine Art Proiect SRL sunt disponibile în Secțiunea Document.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Legături cu scandalul stufului din Deltă
Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, fost partener al fiului senatorului PSD Paul Stănescu, în dizolvare! (DOCUMENTE)

 
Parchetul European a intrat pe fir!
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE

 
Stuf Delta Production SRL, din Tulcea, în insolvență! Legături cu scandalul stufului din Deltă și cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii