Furt din avutul Arhiepiscopiei Tomisului! Prima condamnare (DOCUMENT)
Furt din avutul Arhiepiscopiei Tomisului! Prima condamnare (DOCUMENT)
26 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1880
Marime text
- Arhiepiscopia Tomisului s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 20.000 lei, precizând că prin sustragerea șpalierilor a fost afectată cultura de viță de vie, întrucât butucii s-au destabilizat și ramurile au fost lipsite de susținere, împrejurare care poate conduce la consecințe nefavorabile în acest sens.
- Judecătoria Constanța a respins acțiunea civilă exercitată de către partea civilă Arhiepiscopia Tomisului.
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru furt, Ionuț B., din localitatea Culmea, a fost condamnat după ce furat din avutul Arhiepiscopiei Tomisului.
Inculpatul este suspectat că, la începutul lunii iulie 2015, inculpatul a sustras aproximativ 710 de șpalieri, care aparțineau Arhiepiscopiei Tomisului – Ferma Nazarcea.
După faptă, inculpatul a vândut cei aproximativ 710 de șpalieri pentru suma de 2500 de lei
La jumătatea lunii iulie 2015, potrivit Portalului de jurisprudență, Arhiepiscopia Tomisului s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 20.000 lei, precizând că prin sustragerea șpalierilor a fost afectată cultura de viță de vie, întrucât butucii s-au destabilizat și ramurile au fost lipsite de susținere, împrejurare care poate conduce la consecințe nefavorabile în acest sens.
Cei 710 șpalieri sustrași au fost restituiți către Arhiepiscopia Tomisului.
Recent, cel trimis în judecată a fost condamnat de Judecătoria Constanța la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare (pedeapsă obținută prin contopire cu alte pedepse).
În motivarea deciziei, Judecătoria Constanța a respins acțiunea civilă exercitată de către partea civilă Arhiepiscopia Tomisului, menționând că șpalierii au fost restituți la doar câteva zile de la sustragerea acestora și că partea civilă nu a depus nicio dovadă cu privire la afectarea culturii de viță de vie.
În continuare, instanța l-a obligat pe ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
De asemenea, instanța a impus inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, în măsura în care nu a fost deja executat.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei/Consiliului Local Ovidiu sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sf.Apostol Andrei“ Constanța, pe o perioadă de 120 de zile, în cazul în care nu a fost deja executată.
Hotărârea Judeceătoriei Constanța nu este definitivă.
Decizia de condamnare poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Povestea tristă a fermei Nazarcea, intrată în insolvenţă sub administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. Dosarul, amânat pentru 2017
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii