Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Mediu, dată în judecată de Marian Rîșnoveanu, fost șef al Gărzii de Mediu Constanța (DOCUMENTE)

ro

18 Jul, 2024 13:42 230 Marime text
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contecios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
  • Decizia Tribunalului va putea fi ulterior atacată în recurs, la Curtea de Apel.
  • În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale lui Marian Rîșnoveanu.
Marian Cristian Râșnoveanu, fost șef al Gărzii de Mediu Constanța, în prezent șef serviciu în cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a dat în judecată instituția, într-un proces vizând litigii privind funcționarii publici.
 
Dosarul are indicativul 4828/118/2024 și a fost înregistrat la data de 17 iulie 2024 pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Părți în cauză sunt Marian Cristian Rîșnoveanu, în calitate de reclamant, și Garda Națională de Mediu – Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, în calitate de pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de suspendare a executării unui act administrativ, fiind vorba despre Decizia nr. 1939 din 1 iulie 2024.
 
Până la acest moment, nu a fost stabilită data primei înfățișări în cauză, dosarul fiind nou înregistrat.
 
Cazul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată.


 
Avere și interese
 
La data de 11 iunie 2024, Marian Cristian Rîșnoveanu a completat declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de interese din iunie 2024, Marian Cristian Rîșnoveanu nu a menționat niciunul.
 
În declarația de avere completată în aceeași zi, este menționat un teren agricol de 2,5 hectare în localitatea tulceană Casimcea, cumpărat în 2006, un teren intravilan în Ovidiu, de 337 mp, dobândit în 2018 („altele“ la modalitatea de dobândire) și 28,13% dintr-un teren intravilan în Constanța, de 279 mp, moștenit în 2020 alături de Elena Rîșnoveanu și Nicoleta Suteanu.
 
Tot prin moștenirea din 2020, Marian Rîșnoveanu a dobândit (tot alături de Elena Rîșnoveanu și Nicoleta Suteanu) și 23,29% dintr-o suprafață de 47 mp în Constanța încadrată la „alte categorii de bunuri imobile“ și 23,29% dintr-o casă de locuit din Constanța de 162,51 mp.
 
În continuare, Marian Rîșnoveanu a menționat un împrumut de 114.000 de lei contractat de la o persoană fizică în 2023, scadent în 2028.
 
Venitul anual al lui Marian Rîșnoveanu s-a ridicat la 140.755 de lei (salariu ca șef serviciu în cadrul GNM) și 1.700 de lei (arendă).
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale lui Marian Rîșnoveanu.
 
Mai trebuie precizat, legat de dosarul de la Tribunalul Constanța, că decizia pe care o vor lua în cauză judecătorii constănțeni va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va pronunța decizia definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Marian Rîșnoveanu, fost șef al Gărzii de Mediu Constanța – „Puteam să vin și astăzi la conducere”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii