Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul și Casa de Pensii Județeană Constanța, părți într-un dosar la Curtea de Apel Constanța. Iată ce au hotărât magistrații

ro

06 Jun, 2024 18:38 756 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
 
  • Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 18.03.2024, pe secția de contencios administrativ și fiscal. Obiectul dosarului constă în obligația de a face, fiind în stadiul de fond.
     
Pe rolul Curții de Apel Constanța, a fost înregistrat dosarul 891/2/2024, care are ca obiect obligația de a face.
 
Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 18.03.2024, pe secția de contencios administrativ și fiscal. Obiectul dosarului constă în obligația de a face, fiind în stadiul de fond.
 
Părți în dosar sunt Istina Ioan, Alecu Inocențiu, Dumitru Enache, Bobe Vasile, Uzun Stere, Musat Ion, Moroianu Niculae, în calitate de reclamanți și Guvernul României, Casa Locală de Pensii București Sector 1, Casa Locală de Pensii București Sector 6 și Casele Județene de Pensii din Hunedoara, Constanța, Prahova, Alba, Brăila, Buzău, Dolj, în calitate de pârâți.
 
Magistrații au oferit următoarea soluție pe scurt: „Respinge excepțiile invocate în cauză de către pârâtul Guvernul României, ca neîntemeiate. Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale a României formulată de reclamante. Sesizează Curtea Constituțională a României în vederea soluționării excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. VIII alin. 5 din OUG nr. 226/2020, art. XLIII alin. 5 din OUG nr. 130/2021 şi art. XVIII alin. 6 din O.U.G. nr. 168/2022. În temeiul art. 9 alin. (2) teza finală din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, suspendă judecata cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării, în ceea ce privește măsura de suspendare a judecății. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Constanța - Secția Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunțată astăzi, 03.06.2024. prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței. Red.jud. ARP- gref. AA”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
Dantes Nicolae Bratu, șeful Inspecției Muncii, contestă la Constanța ordinul prin care a fost delegat la Casa de Pensii! Răspunsul Tribunalului (MINUTA+MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii